Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

NBS noliedz, ka šampanietim tērēti 14 tūkstoši latu

Nacionāli Bruņotie spēki (NBS) noliedz, ka divās ballēs šampanietim būtu tērējuši 14 000 latu, kā to vēstīja raidījums TV3 Nekā personīga. Sižets bija nekorekts pārspīlējums, paziņojumā presei vērtē armijas pārstāvji. Armijniekiem un viņu dzīvesbiedrēm ballē piedāvāta glāze dzirkstošā vīna "Rīgas šampanietis", dzērienus varēja pirkt arī par naudu bārā. Žurnālistiem izsūtītā pasākumu izmaksu tāme liecina, ka vienam cilvēkam ēdieni un dzērieni maksājuši vidēji Ls 8.

Tomēr armijas preses virsnieks nevarēja pateikt, cik plaši bija apmeklēta virsnieku balle un instruktoru balle, jo šāda uzskaite netiekot veikta. Iepriekš raidījums vēstīja, ka pasākumi bijuši maz apmeklēti un uzdeva jautājumu, kāpēc tos taupības dēļ nevarētu apvienot. Kopumā uz Virsnieku balli tika aicināti 1550 un uz Instruktoru balli 900 karavīru un viņu lūgto viesu, informē armija.

Virsnieku ballei tērēti 15 025 latu, bet Instruktoru ballei 8962 latu, paziņojusi armija. Šajās izmaksās ir ietverti: tehniskais nodrošinājums – telpu īre un apskaņošana (LV 800), telpu dekorēšana un balles pasākumu norises vietu noformēšana (LV 632), ziedu (LV 249) un svečturu kompozīcijas (LV 84) izveidošana un uzstādīšana telpu noformēšanai, deju mūzikas programma (LV 1794) un deju priekšnesumi (LV 354), balles vadītāja pakalpojumi balles norišu vadīšanai (LV 898), aktieru priekšnesumi (LV 1274), muzikālo atrakciju vadītāja pakalpojumi (LV 354), kā arī NBS komandiera pieņemšana 1500 personām Virsnieku ballē (LV 11798) un NBS Apvienotā štāba priekšnieka pieņemšana 800 personām Instruktoru ballē (LV 5800).

Abās ballēs tika piedāvāts vienāds klāsts ar sāļajām uzkodām, desertu un dzērieniem par summu vienai personai LV 7,86 Virsnieku ballē un LV 7,25 Instruktoru ballē. Katram viesim bijis ierēķināts 150 ml dzirkstošā vīna „Rīgas šampanietis” (kopā 1500+800 glāzes). Ballē darbojās bāri, kuros dzērienus varēja pirkt par maksu, uzsver armija.

Pēc NBS sniegtās informācijas, abas balles kopumā izmaksāja 24 037 lati.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas