Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

NDP vēl neizšķiras par labu kādam no KNAB vadītāja kandidātiem

Nacionālās Drošības padome (NDP) trešdienas vēlā vakarā vēl neizšķīrās, kurš no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kandidātiem – Normunds Vilnītis vai Artūrs Zvejsalnieks, būtu piemērotāks šim amatam. NDP locekļi atlika lēmuma pieņemšanu līdz nākamajai otrdienai, lai par kandidātiem iegūtu vēl papildus informāciju, informēja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pēc sēdes sacīja, ka padomei ir nopietna attieksme un tāpēc lēmums vēl nav pieņemts. Viņš atzina, ka abiem kandidātiem ir pieredze darbā tiesībsargājošajās iestādēs, taču viņi nav bijuši vadītāji, lai arī zināmas iemaņas esot. J.Maizītis atturējās vērtēt, vai A.Zvejsalnieks vai N.Vilnītis varētu iegūt NDP atbalstu. 

Abi kandidāti vakarā tika aicināti vēlreiz. Viņi žurnālistiem pastāstīja, ka jautājumi pamatā bijuši par tiem pašiem tematiem kā no rīta. Viņi nemācēja spriest, vai NDP locekļi dienas laikā ieguvuši kādu jaunu informāciju par viņu  piemērotību šim amatam. N.Vilnītis pat pieļāva iespēju, ka NDP neatbalstīs nevienu.

Par kāda izredzēm skaidrības ir vēl mazāk nekā no rīta, atzina A.Zvejsalnieks un N.Vilnītis. Viņi piebilda, ka gan viņi, gan NDP locekļi ir noguruši un tas ir jūtams sarunās.

A.Zvejsalnieks pastāstīja, ka viņam jautāts par ātruma pārkāpšanu uz ceļiem un administratīvajiem sodiem. Viņš nav atcerējies, cik reižu sodīts.

LNT ziņas trešdien vakarā ziņoja, ka A.Zvejsalnieka izredzes varētu būt tuvu nullei, jo, pēc neoficiālās informācijas, viņš ir administratīvi sodīts 11 reizes, tai skaitā astoņas reizes par ātruma pārsniegšanu, bet divas reizes - par braukšanu ar mašīnu, kurai nav tehniskās apskates. 

Jau rakstījām, ka sēde sākās no rīta un ilga divas stundas, bet pēc tam to pārtrauca. KNAB vadītāja kandidāti no rīta atzina, ka sēdes laikā nekādi īpaši kritiski vai jauni jautājumi nav uzdoti un neviens no kandidātiem pēc sēdes nevarēja pateikt, kuram dota priekšroka. Abi sēdē tika aicināti atsevišķi un katru iztaujāja aptuveni pusstundu. Jautājumi kandidātiem lielākoties bijuši par dzīves gājumu.

NDP loceklis, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš (TP), kurš iepriekš pauda, ka "ir arī informācija par vienu un otru, kas liek apšaubīt kandidātu iespēju kļūt par attiecīgās iestādes vadītājiem", sēdes pārtraukumā atzina, ka uz šiem jautājumiem saņemta daļa no atbildēm. "Es tiešām vairāk negribētu komentēt, nevēlētos būt nekorekts," sacīja deputāts. Viņš arī atteicās komentēt, vai redz viena kandidāta pārsvaru par otru. "Jebkurā gadījumā mums ir vēl jautājumi, ko vēlētos noskaidrot pie abiem kandidātiem," piebilda J.Dalbiņš. 

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) sēdi atstāja agrāk, lai dotos uz iepriekš paredzētu tikšanos ar pašvaldībām, bet pēc tam bija Saeimas sēde.


(papildināta ar 1. - 4. rindkopai)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas