Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Neapstrīdēs lēmumu nesodīt Gruškevicu par ierēdņu komandēšanu uz Halifaksu

Nedz premjers Ivars Godmanis (LPP/LC), nedz arī izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) neapstrīdēs Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) lēmumu par disciplinārlietas izbeigšanu pret Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāru Mareku Gruškevicu saistībā ar ministrijas ierēdņu komandējumu uz Halifaksu Kanādā laikā, kad tur norisinājās Pasaules čempionāts hokejā. Līdz ar to politiķi piekrīt lēmumā minētajam, ka M. Gruškevics pieļāvis vien formālas neprecizitātes, un tāpēc nekāds sods nav piemērojams.

Tiesības apstrīdēt VCP lēmumu, ierosinot pēcpārbaudi un nepieciešamības gadījumā atkārtoti izmeklēt lietu un pieņem lēmumu tajā, gan premjeram, gan ministrei paredz ierēdņu disciplināratbildības likums. Premjera pārstāvis Krists Leiškalns skaidro, ka pēc iepazīšanās ar VCP lēmumu premjers secinājis, ka no "juridiskās tehnikas viedokļa tur nekas nav izdarāms".

Arīdzan T. Koķes padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe Dienai norādīja, ka ministre no šīs lietas norobežojas. "Šī lieta tika nodota VCP tieši tādēļ, ka izglītības un zinātnes ministrei ir jārūpējas par izglītību un tiešajiem darba pienākumiem, nevis ierēdņu uzraudzību," skaidro A. Korbe.

Tomēr abu amatpersonu pārstāvji uzsver, ka pret faktu, ka maija sākumā uz Kanādu devās IZM Eiropas lietu departamenta vadītāja Gunta Arāja un valsts sekretāra M. Gruškevica padomnieks Oskars Balodis, izturas noraidoši.

Jau vēstīts, ka komandētie IZM pārstāvji noliedza, ka devušies komandējumā, lai skatītos hokeju, bet gan lai veicinātu Latvijas un Kanādas sadarbību izglītības jomā, tomēr apstiprināja, ka apmeklējuši arī spēles. Pret M. Gruškevicu VCP ierosināja disciplinārlietu, kad dienesta pārbaudē atzina, ka komandējuma patiesais mērķis bijis hokeja apmeklējums. Tomēr augustā paraksītais disciplinārlietas atzinums M. Gruškevicam ir pozitīvs, vien norādot, ka ir pieļautas formālas neprecizitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


Skudra: komandējumā nav izšķērdēta nauda


LASI VĒL:


VCP lēmums un atzinums M. Gruškevica disciplinārlietā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas