Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Neatkarīgajiem deputātiem dažāda attieksme pret Straujumas valdību

Saeimā ir ne tikai Klāva Olšteina vadītā sešu neatkarīgo deputātu grupa, bet vēl četri ārpus frakciju deputāti — Inga Bite, Dāvis Stalts, Inga Vanaga un Vladimirs Reskājs —, kuru attieksme trešdien balsojumā par uzticību Laimdotas Straujumas (Vienotība) valdībai būs dažāda.

Inga Vanaga, kura tāpat kā Inga Bite Saeimā ievēlēta no Zatlera Reformu partijas, varētu būt vienīgā, kura nobalsos par jauno valdību. Viņa atzīst, ka ir atsevišķi ministri, kurus ir grūti atbalstīt, bet kopumā valdības sastāvs ir profesionāls, ko varētu teikt, piemēram, par finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība), kultūras ministri Dacei Melbārdi un arī jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Eināru Cilinski (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!–TB/LNNK, NA). Vanaga kā kolēģi Saeimā ciena arī Raimondu Vējoni (Zaļo un zemnieku savienība), taču esot grūti pieņemt, ka viņš vadīs Aizsardzības ministriju, jo, lai to darītu, "vajag zināt drēbi".

Citādi pieredzējušā Vējoņa nominēšana tieši aizsardzības ministra amatam ir viens no iemesliem, kas attur arī Ingu Biti balsot par jauno valdību. Taču viņu un Dāvi Staltu daudz vairāk neapmierina Baibas Brokas (NA) nonākšana Tieslietu ministrijas vadībā, kas radot šaubas gan par aizejošā tieslietu ministra Jāņa Bordāna iesākto reformu turpināšanu maksātnespējas administratoru sistēmas sakārtošanā, gan par to, ka šī varētu būt tiesiskuma valdība. Bite un Vanaga nav arī pārliecinātas, vai Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), būdams labs teorētiķis, būs arī labs vadītājs tik smagā ministrijā.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš iepriekš Dienai sacīja, ka šis mīts par Brokas saistību ar maksātnespējas administratoriem ir politisko konkurentu radīts stereotips, jo vienīgā saistība esot tā, ka no Latvijas Universitātes viņa bijusi deleģēta maksātnespējas administratoru sertifikācijas komisijā.

Jāatgādina, ka Bite un Stalts, kuru Saeimā ievēlēja no NA, ir biedrībā Demokrātiskie patrioti, ko pārstāv arī Bordāns. Stalts bija vienīgais, kurš pieļāva iespēju balsot pret valdību vai tāpat kā Bite balsojumā nepiedalīties vispār.

Ja minētie trīs deputāti bija atbalstījuši Valda Dombrovska (Vienotība) valdību, tad Vladimirs Reskājs, kurš ir pievienojies Einara Repšes vadītājai partijai Latvijas Attīstībai, ir ievēlēts no Saskaņas centra. Viņš plāno atturēties, vai nepiedalīties balsojumā, jo valdības veidotāja Straujuma neesot izrādījusi nekādu interesi par ārpus Olšteina grupas esošo neatkarīgo deputātu viedokli. Viņu neesot pārliecinājis arī ilgais valdības veidošanas process.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas