Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +18 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Nekā personīga: okupācijas fakta atzīšanai SC piekritis pēc ASV vēstnieces viesošanās pie Urbanoviča

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ok
o
Te nu ir mūsu lielie draugi - grūž mūs atkal atpakaļ austrumu verdzībā. Acīmredzot toreiz Helsinkos tomēr par to vienojās. Zviedru žurnālisti pareizi bija uzoduši.
ironija
i
Galvenais, lai iniciatīva nāktu" no pašiem"- drupača ir, tarakāns atskries. Politiskā divkosība vienmēr maskēta kā augsta dipomātijas māksla. Tātad, jo tu esi ar mieru būt vājš, ar tevi intereses apmierina visi- gandzīz kā zeku nometnē.Bet sauc savādāk- civilizētu valstu prakse.
  • 0
  • 0
pekausis
p
Ha,vai nav smieklīgi,ka tik augsta asv ierēdne viesojas krimināla darboņa par kriminālu naudu celtā pilī,kurš nezina ka resnais janka par kontrabandas naudu tik resns nobarojies,un vēl smieklīgāk,ka izrādās,arī šos amīši var dresēt kā cirka suņus,nācās vien to okupācijas vārdu izspiest no savām iekšām,muglu mērkaķi!
ha
h
Re kā SC danco pēc ASV stabules,a urlas blaustās,ka latvieši ir ASV vergi.Vai ,piedodiet Jānis kakš ir latvietis no matu galiņiem līdz pa pežiem.
Vuarzazi
V
Savstarpèjàs palìdzìbas pakts Latvija – PSRS (10.10.1939) : « 5. pants : Šì pakta izvešana dzìvè nekàdà ziņà nedrìkst aizkàrt Lìdzèju Pusu suverènàs tiesìbas, starp citu, viņu valsts iekàrtu, saimniecisko un sociàlo sistèmu un militàru rìcìbu… » To PSRS pàrkàpa 17.06.1940, tà bija agresija, okupàcija un aneksija. Agresora pècteči ir atbildìgi tikai ja viņi solidarizejàs un slavè ar agresiju, okupàciju un aneksiju.
interesanti
i
Taču, kā liecinot novērojumi, Gārberes teiktais šādās sarunās ne vienmēr nozīmējot to pašu, ko ASV Valsts departamenta nostāja.
zāģijs
z
Sen jau vajadzēja , atceros kādreiz "Amerikas balss" kā sāka savus raidījumus?: -Sveiciens tautiešiem OKUPĒTAJĀ Latvijā! Urbanovičs, ko, neklausījās????
Visulatvijai
V
ASV okupantu valsts - Latvija okupantu kalps !
zemnieks
z
Nu kas tad pārvalda pasauli .Sazvērestības teorija .
Человек
Ч
Kaut kādu baumu atstāstīšana latviešu gaumē:)
jānis
j
ASV vēstniece, jādomā, darīs visu, lai Latvijai palīdzētu likvidēt okupācijas sekas. Mēs būsim ļoti pateicīgi ASV valdībai par finansiālu palīdzību kolonistiem, kas nav vēlējušies kļūt par LV pilsoņiem, pārcelties uz dzīvi ārpus Latvijas. Paldies jau iepriekš.
ironija
i
Priekslikums, ja tas nonāktu līdz izskatīšanai, radītu visai savdabīgu rezonansi precedenta principam- diplomātiskās tiesībās atsauce uz precedenta principu ir izplatīta.( Tas, ka Latvijas tieslietu zinātne un tieslietas precedenta principu laikam ignorē, ir atsevisķs jautājums) Jo ASV pilsoņu priekšteči savā būtībā bija kolonisti- Lielbritānijas, Francijas, bet daudzi no Itālijas, Vācijas, austrumeiropas. Tad jau pavisam nelāgi sanāktu- kāds rezervātu iemītnieks varētu ierosināt jautājumu par kolonistu deportāciju no senās pamatiedzīvotāju indiāņu zemes, jo par pilsoņiem amerikāņi kļuvuši, aizstāvot sevi pret citas valsts agresiju ( t.i represijām) neatkarības cīņās , bet pēc tam izspieduši pamatiedzīvotājus. Fui, ta nedrīkst....
  • 0
  • 1
no malas
n
no vistuvāko kaimiņu - Lietuvas un Igaunijas - kolēģiem neformālās sarunās esot saņemti mājieni par to, ka SC valdībā ņemt nevajadzētu ------------------------ Gudri cilvēki tādas ziņas nelaiž gaisā, tāpēc skaidrs, ka tā ir bezatbildīga blefošana. Pie reizes, - naivi ir gaidīt , ka kaimiņi būs sajūsmā, ja Latvija beidzot sāks pildīt centrālo lomu Baltijas sadarbībā austrumu virzienā, kuram tie paši Rietumi piešķir lielu nozīmi nākotnē.
lauķe
l
tas, ko Jānim no Rēzeknes sacijusi Gārbere, nav akmenī iecirsts.....tas ir tikai viens no viedokļiem, kuru pārstāv tās ASV aprindas, kuras tuvinātas Izraēlai.....
no malas
n
Tas ir viens no pierādījumiem, ka mierīgā sarunā mērķi var sasniegt efektīvāk nekā publiskā frontālā uzbrukumā. Daudziem Latvijas pašizceptajiem politiķiem totāli trūkst diplomātisku iemaņu un, iespējams, arī inteliģences.
Puisis ar perfekti izskūto kājstarp
P
Principā Latvijā vēlēšanas vajadzētu aizliegt. No tā pasākuma jēgas nekādas , vien izdevumi.
  • 0
  • 0
haha
h
Muļķīši skrien vēlēt, met papīrīšus, uztraucas. Lemj citi, augstāki un lielāki, un ja vajadzēs, i baurīšus pārdos , i nopirks. Varat bļaut veseli, muļķi!
Mājsamniece
M
Nu protams , ka Lembergs pie visa vainīgs. Šoreiz, šis Puzes ķeizariņš savu neķītro oligarhisko mērķu sasniegšanai izmanto ASV vēstnieci Gārneti
  • 0
  • 0
zolītes specs
z
Muļķīši savu attieksmi parādīja. Tikai atrodas gudrīši, kuriem nav iedalītas trumpas. Tāpēc tie jauc gaisu un cenšas panākt jaunu kāršu sadali, cerot ka nākošreiz viņiem būs vairāk trumpu. Naivi ir domāt, ka spēlē ar tik niecīgām likmēm, piedalās īstie profi. Tipiska vāju spēlmaņu blefošana - sak, es nepiedalos, jo spēles liktenis ir izlemts.
  • 0
  • 0
?!
?
Grūtupam par kolobracionistiem būs izrādījusies taisnība.
ironija
i
Kalabracionisti paši no sevis nerodas- tas pirmkārt. Kalabracionisti pēc būtības ir apzināti un arī virzīti neapzināti- velāk tos nostāda fakta priekšā ( kā jau lielaja politikā pieņemts). Realitāte ir, ka politika Latvijā ( un ne tikai Latvijā) tiek koriģēta no vēstniecībām un ne tikai- diemžēl. Un tas liecina, ka pilsoņu vara ar izpausmi likumdevējā ir relatīva jeb sķietamība. To gan grūti ir sagremot , t.i. apzināties, bet apzināšanās fakts vairums sabiedrības locekļu pats par sevi jau nozīmē apdraudējumu šādai , diemžel izplatītai, mūsdienu pasaules praksei. Tas nozīmē divas virzības- 1. Ilūziju pasaules un baiļu mēru sabiedrībā, pretnostatīšana gribas konsekvencei visā sabiedrībā, izrādot skaidru gribas izpausmi rīcībā, 2. Šeit gan ir runa par visai bīstamu, bet vecum vecu tendenci- it kā pretpolu uzskatu vienošanu, bet būtībā- sapratni starp lielvarām vai "partneriem"- kā pieņemts teikt šodien, "diplomātiski risināmiem jautājumiem uzskatu atsķirību samazināšanā"- jeb- ietekmes sfēru sadalīšanā- uz vājāku vai nenozīmīgāku partneru reķina ( Atklāti par to runāt skaitās nediplomātiski vai slikts tonis). Tas, ka sabiedrības daļa ar to nevar samierināties un to pieņemt- arī ir loģiski. Jo ietekmīgāki partneri, jo līdzekļi mērķu sasniegšanai egoistiskāki- vai tad tas nav normāli un pieņemami "civilizētu valstu praksei"?
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas