Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nekas nav garantēts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Interesanti
I
Es jau labprāt vērstos pie viņiem, ja man nebūtu nejaukas aizdomas, ka to naudiņu neizšeftēja vis komunisma garantētāji, bet gan tie, kas pirmajās neatkarības dienās tika pie siles.
Sir
S
Bojār! pirms kaut kādu stulbību publicējat, iedodiet vismaz kādam gudrākam pārlasīt - vismaz sievai
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Dažādu sociālo grupu savstarpēja rīdīšanas kampaņa turpinās. Kampaņai pieslēdzas nopirktie žurnālisti ar zemu morālo un intelekta līmeni. Ja treknajos gados nopelnītās pensijas nav likumīgas,tad cik likumīgi ir treknajos gados baņķieru "nopelnītie" miljoni??? Latvijā ir ārkārtīgi smaga morālā krīze visos varas līmeņos.
Jēliem lopiem
J
....kuri, acīmredzot attīsta šo pensionāru iznīdēšanas aģitācijas pasākumu, der atcerēties, ka šoreiz tas neies cauri, neskatoties uz visādu....dienu, bojāru un tamlīdzīgu ....mērglīšu pleciņu atbalstu! "Nu kā var nesolīt"!!!!!!!!!!!
viesis
v
Hm, man atkal liekas, ja mēs sākam domāt kā raksta autors, tad mēs nonāksim līdzx absurdam secinājumam, ka mums Latvijas valsts nav vajadzīga. Ja autors uzskata, ka valsts neko negarantē, tad priekš kam mums viņa? Pensijas saņemšanu negarantē, lai cik cītīgi tu strādātu, pienācīga veselības aprūpe netiek garantēta, ja tev nav pietiekoši daudz naudas, drošība netiek garantēta, jo valstij trūkst līdzekļu policijai... tad jāprasa- priekš kam mums tāda valsts, kura spēj garantēt tikai nodokļu palielināšanu... P. S. Es tikai attīstu raksta autora domu gājienu.........
Jēga atjēdzās....
J
Ja nebūtu soc sistēmas nebūtu arī krīzes., jo ebūtu kam pārskaitīt naudiņas parexsiešiem.
nav garantijas, nav nodokļa
n
Nu ja reiz valsts pienākums nav garantēt, ka centīgs nodokļu maksātājs mūža nogalēs saņems adekvātu pensiju, tad nevienam pilsonim nav pienākuma garantēt, ka viņš maksās šo nodokli. Būsim reālisti - runas par pensiju 70 gadu vecumā nav bez pamata. Tā ir realitāte - agrāk vai vēlāk. Un realitāte ir arī tā, ka puse iedzīvotāju nenodzīvos līdz pensijas vecumam. No tā izriet, ka sociālā nodokļa pieprasīšana ir neloģiska. Un ja valsts nevar garantēt ne pensiju, ne bezmaksas medicīnu, ne citus sociālos labumus, tad nav jēgas maksāt sociālo nodokli. Es labāk šo naudu pats atlieku un dzīvoju no tās slimības dienās, nenodarbinātības laikos u.t.t. Valstij vajadzētu ieviest izvēles sistēmu - tie kuri vēlas, nemaksā valstij sociālā nodokli un par savu nākotni rūpējas paši. Neapzinīgie var slēgt līgumu ar valsti, ka maksās sociālo nodokli un par to saņems pabalstus un pensiju. Es izvēlos 1.variantu.
Memory
M
Nekas nav garantēts ja turpinam sekot liberālistu 1990-o 'šoka reformu bez terapijas' ideoloģijai - 'izpiest un izmest' ? Izspiest no cilvēkiem visu 'veselības' sulu - un izmest kā nevajadzīgu materiālu? Par sabiedrības kultūras līmeni varot spriest pēc attieksmes pret bērniem un sirmgalvjiem. ' No country for old men '/ Sirmgalvjiem te nav vietas ' - Latvijā kā Teksasā?
Saksofons>anglosaksis
S
Dombrovskis solīja vēl papildus izveidot "Vienas pieturas"aģentūru tīklu! Protams,ar direktoriem,viņu vietniekeim un attiecīgām algām!
Pareizi
P
Kā var nesolīt! Solīts tika neaiztikt pensijas(sk."Valdība noliedz pensiju samazināšanu",TVNET/Latvijas radio,2009.gada 1.jūnijs. ,necelt PVN- pat vairākkārt! Tika pat apgalvots,ka progresīvā nodokļa likmi atbalsta parasti kreisi orientētas valdības un tā nestimulē cilvēku vairot savus ienākumus! Sk."Progresīvo ienākuma likmi neatbalsta',Lauku Avīze,2003.gada 9.janvāris.
Un tomēr
U
Nejauksim banku finanšu speciālistus ar ekonomikas speciālistiem!
Un tomēr
U
Lai arī kapitālismā nekas nav garantēts,tas pats samazinātais PVN pārtikai: Vācijā-7%,Francijā-5,5%,Luksemburgā-3%,Holandē un Beļģijā-6%,Anglijā un Īrijā-0%,Spānijā-4%,Portugālē-5%,Austrijā,Itālijā-1 0%(atšķirībā no Latvijas) netiek celts kopš PVN ieviešanas brīža! Tādēļ,ka citās valstīs ir paaugstināta PVN likme luksusa precēm un pakalpojumiem!
Tieši tā!
T
Mēs dzīvijam kapitālismā un esam izvēlējušies pavisam konkrētu-Ziemeļvalstu ekonomisko modeli! Bet Ziemeļvalstu sociālekonomiskā uzplaukuma pamatā,kā vispārzināms,Bojāra kungs,ir progresīvā nodokļu sistēma,tāpat kā mūsu (līdz referendumam par Latvijas iestāšanos ES)paraugvalstī un (vēl nesen)latviešu sapņu zemē-Īrijā! Ziemeļvalstīs(Norvēģijā,Dānijā,Somijā un Holandē) ir gan samazinātas PVN likmes galvenajiem pārtikas produktiem(izņemot vienīgi Dāniju),gan visu strādājošo un viņu ģimeņu locekļu obligātā veselības apdrošināšana un bezmaksas augstākā izglītība.Kas no tā visa ir Latvijā? Čiks! Vai pensionāriem tagad būtu jāatbild par izsaimniekoto sociālā budžeta miljardu? Par to,ka divdesmit gadu laikā nav pārskatīts un pat šodien netiek plānots pārskatīt,vēl pēc 1991.gada normatīviem aprēķināto iztikas minimumu? Par to,ka luksusa preču un pakalpojumu vietā ar 22% pievienotās vērtības nodokli apliek pat maizi,pielīdzinot to luksusa precēm? Kur ir pirmskara Latvijas divdesmito-tŗisdesmito gadu un šodienas ES valstu,tsk.Ziemeļvalstu un Igaunijas un Lietuvas obligātā veselības apdrošināšana? Tā vietā,par pensiju samazināšanu vai nesamazināšanu un citiem sociālajiem jautājumiem šodien padomus un norādījumus valdībai sniedz ārvalstu un vietējo banku finanšu speciālisti!
kauns
k
Un tev roka sniedzas aplaupīt darba nespējīgus , slimus vecīšus??? Vai nav saprotams, ka sarīdīt paaudzes kādam ir izdevīgi?? Kur tu VAIRS redzi Latjijai NĀKOTNI???
žēlaba
ž
Man nav ko piebilst,jo katrs tavs vārds ir vietā!!! Ja nebūtu ZZS in viņu stingrā mugurkaula, mēs pensionāri un 7%(no iedzīvotāju kopskaita), invalīdi jau būtu apmiruši badā vai aizvesti uz mežu! 24 martā 12os visi uz piketu pie prezidenta pils, ar salauztiem lietussargiem un tālāk uz valdības namu kur iesniegs petīciju, Pievienosimies pārvadātāju piketam!Tautas aplaupīšanai jābeidzas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas