Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Nemainoties nosacījumiem, Valsts kase savas funkcijas var veikt vairākus mēnešus

Šobrīd Valsts kasē likvīdo līdzekļu atlikums ir vairāk nekā pusmiljards latu, un, ja netiek mazināti budžeta izdevumi un netiek piesaistīti papildu aizņēmumi, Valsts kase savas funkcijas var veikt vairākus mēnešus, piektdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes stāstīja Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Viņš norādīja: ja salīdzina ar situāciju, kāda bija pagājušā gada beigās, oktobrī un novembrī, situācija bija daudz sliktāka, jo tobrīd nebija skaidras starptautiskā aizņēmuma piesaistīšanas iespējas. Tagad situācija ir daudz stabilāka, un nav pamata bažām, norādīja K.Āboliņš.

Ja radīsies grūtības ar starptautisko finansējumu, būs jāpalielina iekšējais aizņēmums, kas būs ļoti dārgi un palielinās arī budžeta deficītu, klāstīja Valsts kases pārvaldnieks. Pēc viņa teiktā, pamatā tas nozīmē izlaist obligācijas, līdzīgi kā pagājušā gada beigās tika izlaisti vērtspapīri nepilnu 200 miljonu latu. Viņaprāt, pilnīgi reāli šo naudu būtu piesaistīt arī tagad. K.Āboliņš teica, ka parādzīmes ir drošākais ieguldījums un komercbankām ir interese, jautājums ir tikai par cenu.

Valsts kases pārvaldnieks arī atzina, ka patlaban budžets ir par 300 miljoniem latu sliktākā situācijā nekā pērn. Viņaprāt, 2011.gadā panākt 3% budžeta deficītu ir reāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas