Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nenodibina iecerēto Strazda partiju

Uz ekonomista Armanda Strazda sasaukto kopsapulci sestdien ieradās aptuveni 40 potenciālie partijas dibinātāji, kas ir nepietiekams skaits partijas tapšanai, vēsta Latvijas Radio.

Uz topošās Latvijas sociāldemokrātiskās partijas kopsapulci sestdien pēcpusdienā sanākuši aptuveni 40 cilvēki, ieskaitot aicinātos viesus no citām organizācijām un arodbiedrību līderi Pēteri Krīgeru, kurš pasākumā piedalījās kā Arodbiedrību nama telpu iznomātājs. Tas ir daudzkārt mazāk par diviem simtiem, kas nepieciešami partijas dibināšanai. Tādēļ partijas dibināšanas kongress notiks kaut kad vēlāk.

Taču vairāki atnācēji bija vienisprātis, ka Latvijā ir vieta sociāldemokrātiskam spēkam. Viņu vidū arī šovasar no Saskaņas centra aizgājušais Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu konfederācijas vadītājs Ēriks Rozencveigs.

Topošās partijas dibinātāju kopsapulci lielākoties apmeklēja sirmgalvji, viens no retajiem gados jaunajiem klātesošajiem Dmitrijs Čubakovs Latvijas Radio pauda, ka sabiedrībā ir pieprasījums pēc sociāldemokrātiskas varas partijas.

Partijas izveides iniciators ir Atjaunotā Latvija priekšsēdētājs Armands Strazds. Viņu savulaik izslēdza no Saskaņas centra par nesankcionētu sarunu vešanu par valdošās koalīcijas izveidi. Strazds sanākušos iepazīstināja ar sagatavoto partijas programmu, kuras galvenie balsti ir mazāki nodokļi strādājošiem, lielāki bagātajiem un iedzīvotāju atbrīvošana no parādiem. Intervijā Latvijas radio Strazds šorīt minēja, ka nākot pie varas pašvaldībās, pirmais solis būs izveidot attīstības bankas, kuras investēs pašvaldībās un atpirks parādus.

Pēdējās vēlēšanas parāda, ka iedzīvotāji nebalso par ekonomiski kreisi orientētām partijām, lai gan šogad veikta SKDS aptauja liecina, ka realitātē vairums iedzīvotāju ir kreisi noskaņoti. Kā nereti nācies dzirdēt no politikas komentētājiem, kreiso spārnu Latvijas politikā pārstāv Satversmes tiesa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas