Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Neo no 4ATA: mums nav saistības ar žurnālistu Liepiņu un viņa biedrību

Tuvāko dienu laikā žurnālists Imants Liepiņš gatavojas iesniegt Uzņēmumu reģistrā dokumentus, lai reģistrētu sabiedrisko organizāciju ar nosaukumu 4ATA. Viņš nedz noliedza, nedz apstiprināja savu piederību 4.atmodas tautas armijas (4ATA) pārstāvjiem, kas nokopējuši un tagad pa daļām nopludina informāciju no Valsts ieņēmumu dienesta datu bāzes, savukārt mikroblogošanas vietnē Twitter reģistrējies lietotājs Neo, kas sevi pieteicis kā 4ATA pārstāvi, trešdienas vakarā paziņojis, ka organizācijai nav saistības ar I.

Liepiņu un viņa veidoto biedrību _4ATA_. "Runā viņš skaisti un cēli, cerams, ka drīz sekos arī reāli darbi," _Twitter _raksta Neo.

Pēc I.Liepiņa stāstītā, biedrības mērķis esot datu analīze, nelikumību monitorings, izmantojot legālas metodes un publiski pieejamo informāciju. Ievākto informāciju par  pārvaldes iestāžu izšķērdību vai citām nelikumībām žurnālists tālāk sūtīšot Valsts kontrolei, prokuratūrai un citām institūcijām, kuras, viņaprāt, efektīvi cīnās ar noziegumiem valsts pārvaldē.

"Sabiedrības interešu aizstāvībai vāksim informāciju par nelikumībām valsts pārvaldē, analizēsim un publiskosim to. Vēlamies, lai sabiedrība aktīvāk iesaistās negodīgu amatpersonu atklāšanā," norāda žurnālists. Viņš uzskata, ka līdzšinējie sabiedrības interešu aizstāvības līdzekļi ir bijuši neefektīvi, tādēļ veido jaunu kanālu, caur kuru šo aizstāvību nodrošināt. Tuvākajās dienās darbību sākšot arī biedrības interneta mājas lapa.

Uzturot intrigu, I.Liepiņš norādīja, ka jau rīt plāno iepludināt internetā informāciju par valsts atbalstu valdības pārstāvju noziegumiem ārvalstīs, un viņu nemulsinot biedrības provokatīvais nosaukums, kurš saistāms ar datu nopludinātājiem – 4.atmodas tautas armijas pārstāvjiem.

"Šie kiberdisidenti ir neaizsargāt,i un biedrība, kuras dibinātājs esmu, viņus aizstāvēs vismaz Latvijas teritorijā," sacīja žurnālists, taču neatklāja vai biedrības nosaukums ir saskaņots ar šo datu izplatītāju kustību un vai viņš ir komunicējis ar tās pārstāvjiem. "4.tautas atmodas armijas kustība nav centralizēta un organizēta. Tā ir haotiska kā pats interneta tīkls. Mūsu veidotā šūna būs strukturēta," turpināja I.Liepiņš, sarunas noslēgumā uzsverot, ka atšķirībā no nosaukuma tādas lietas kā godīgums, taisnīgums un atklātība nav monopolizējamas.

Kiberdisidenti 4ATA nav juridiski reģistrēta organizācija, tādēļ I.Liepiņam nevar pārmest plaģiātismu. Taču arī viņš šobrīd nav pārliecināts, vai UR reģistrēs šo nosaukumu.

Neo trešdien vakarā Twitter vietnē arī raksta, ka 4ATA pati aicināja citus aktīvi rīkoties, lai sasniegtu kopīgus mērķus. "Bet esiet uzmanīgi - vērtējiet 4ATA atbalstītājus pēc viņu darbiem." Tiek arī piebilsts, ka 4ATA ir apolitiska organizācija, kas neveidos jaunu partiju un nepiesliesies kādai no esošajām. Kad 4ATA būs paveikusi iecerēto, tad tā nozudīs no publiskās telpas, un atgriezīsies tad, kad būs tāda nepieciešamība, vēsta Neo.

Savukārt vēl nedaudz vēlāk - ap pusnakti - Neo pavēstīja: "Imants Liepiņš - 4ATA informācijas avoti saka, ka tas esot Lemberga cilvēks, tāpēc visticamāk tā ir provokācija, lai diskreditētu 4ATA." Par savu vienīgo oficiālo kanālu Neo min Twitter, savukārt visi citi, kas kaut kur uzdodas par 4ATA vai Neo, "ir viltvārži".

I.Liepiņš ir žurnālists, strādājis vairākos medijos, publicējis grāmatu par mūslaiku rokmūziku Mūzika arī vidusskolām (2006). Par sevi viņš internetā raksta, ka ir "ilggadējs pētnieciskais žurnālists, starptautiskas žurnālistiskās izpētes biedrības Sabiedriskās izmeklēšanas birojs dibinātājs".

(pievienota pirmspēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas