Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Neo pēc vēlēšanām sola atklāt jaunus dokumentus un aicina iet balsot

Valsts ieņēmumu dienesta datus publicējušais Ilmārs Poikāns, kurš plašāk pazīstams ar segvārdu Neo, Diena.lv solīja, ka pēc vēlēšanām nākšot klajā ar kādiem jauniem dokumentiem. Par to saturu viņš pagaidām nevēlējās neko stāstīt plašāk, vien uzsvēra, ka tie neesot saistīti ar nevienu konkrētu partiju, tādēļ neesot svarīgi tos publicēt pirms vēlēšanām.

“Rīt pietiek.com nāks klajā Lemberga stipendiātu saraksts, tādēļ man piektdien kaut ko publicēt vairs nebūtu īsti jēgas. Turklāt tehniski vēl viss nav savests kārtībā, tāpēc savus dokumentus publicēšu kaut kad nākamnedēļ,” skaidroja I.Poikāns.

Viņš arī izplatījis paziņojumu, kurā noliedz baumas, ka viņš būtu saistīts vai aģitētu par kādu politisko partiju un apgalvo, ka, viņaprāt, jaunievēlētā Saeima savu pilnvaru termiņu nespēšot nostrādāt, tādēļ jānotiek Satversmes reformai. “Es aicinu profesionāļus domāt un iesaistīties publiskās diskusijās par to,  kā būtu jāmaina Satversme, lai pēc gada mēs jau varētu sākt dzīvot “restartētā” sistēmā, kurā likumus pieņemtu un valsti pārvaldītu profesionāļi, nevis partiju ielikteņi un vienkārši “lielākie kretīni”. Bet tikmēr mēs varam sākt gatavoties referendumam par 10.Saeimas atlaišanu un Satversmes maiņu,” raksta I.Poikāns.

Jautāts, kā tieši būtu jāmaina Satversme, viņš gan norādīja, ka “neesmu jau politiķis, un neiešu runāt par to, kas pašam nav skaidrs,” tādēļ par reformu būtu jādomā juridiski izglītotiem profesionāļiem.

Bez šī aicinājuma Neo arī izklāstījis četras iespējas, kā, viņaprāt, cilvēkiem būtu jārīkojas vēlēšanu dienā. “Ja tu esi pārliecināts par kādu partiju, rīcība ir viennozīmīga – jāiet uz vēlēšanām un jābalso par šo partiju. Ja tev ir grūti izvēlēties kādu partiju, tomēr tu izvēlies mazāko no ļaunumiem, jāiet uz vēlēšanām un jābalso. Taču šādā gadījumā man ir priekšlikums – pēc noklusēšanas izsvītrot visus kandidātus, kas kaut reizi jau ir bijuši Saeimā. Ja tev liekas, ka kāds no vecajiem bukiem ir sevi ir labi parādījis darbos, tad viņu, protams, nevajag svītrot. Ar plusiem un svītrošanu tiek mainīta partiju izvēlētā kandidātu secība. Visticamāk, jaunie deputāti dancos pēc pelēko kardinālu stabules vai atkāpsies, dodot vietu īstajiem noteicējiem. Bet jebkurā gadījumā - ja nebūs labāk, tad būs vismaz savādāk – vairāk jauno vēžu vecajās kulītēs,” viņš klāsta.

“Ja tu balsotu, bet nav nevienas partijas, kurai, pēc tavām domām, būtu vērts atdot balsi, aizej un iemet tukšu vēlēšanu aploksni. Tukšās aploksnes tiek uzskaitītas, bet tieši neietekmē vēlēšanu rezultātus, tikai paceļ minimālo balsu skaitu, kas nepieciešams, lai tiktu Saeimā. Ja vēlēšanas tev ir pilnīgi vienaldzīgas varu tikai novēlēt izbaudīt vēlēšanu dienu ārpus vēlēšanu iecirkņiem, tikai pēc tam nesūdzies, par to, ko dara deputāti un valdība,” izklāstu noslēdz Neo.

Viņš pat atzīst, ka izvēlēsies kādu no pirmajiem trim variantiem, bet, par ko balsos, nevēlējās atklāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas