Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

NEPLP pārstāve aizstāv Pro100TV, jo ieguvēji būšot skatītāji

Nacionālās elektronisko līdzekļu plašsaziņas padomes (NEPLP) priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece ir pārliecināta, ka skatītāji būs tikai ieguvēji pēc nacionālās televīzijas statusa piešķiršanas kanālam Pro100TV.

Tā D.Buceniece izteicās pēc Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdes, kas ilga vien dažas minūtes, jo deputāti vēlējās uzklausīt NEPLP vadītāju Ābramu Kleckinu, nevis viņa vietnieci.

"Jauns kanāls - tas ir ieguvums skatītājiem. Tagad bezmaksas pakā ir tikai četri kanāli. Mēs bijām priecīgi, ka būs vēl viens kanāls," NEPLP pārstāve pamatoja pirms pusgada pieņemto lēmumu.

NEPLP ir pārliecināta, ka Pro100TV nacionālās televīzijas statuss piešķirts likumīgi un konkurss nebija jārīko. Buceniece atsaucās uz Saeimas Juridiskā biroja sniegto atzinumu, taču biroja pārstāvis Gatis Melnūdris norādīja, ka viedoklis konkrēti par nacionālās televīzijas statusa piešķiršanu Pro100TV nav sniegts.

"Es vairākas reizes prasīju, vai viņi spēs pildīt likuma prasības par satura veidošanu? Jautāju, vai televīzija varēs samaksāt Lattelecom apraides maksu, kas ir 650 000 latu gadā? Viņi apliecināja, ka spēs," pastāstīja D.Buceniece.

NEPLP esot jānāk pretī industrijai un padomei neesot bijis pamata rīkoties citādi kā atbalstīt Pro100TV iesniegumu par apraides tiesībām visā Latvijā ciparu formātā.

Tomēr nākamajā otrdienā, 29.martā, paredzēta NEPLP, Lattelecom un televīzijas Pro100TV tikšanās.

Dienu vēlāk - trešdien, 30.martā, Ā.Kleckinam būtu jāpiedalās Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē.

Jau ziņots, ka kanālam Pro100TV pirms pusgada piešķirts nacionālās televīzijas statuss, taču zināms tas kļuvis tikai tagad. TV3 raidījums Nekā personīga vērsis uzmanību uz to, ka statuss piešķirts bez konkursa, kas šajā gadījumā esot bijis jārīko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas