Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Neprasi valstij, ko tā tev spēj sniegt, pajautā sev, ko tu spēj dot savai valstij."

14. aprīlī Latvijas jaunatnes padomes projekts ‘’Jauniešu ministru kabinets’’ uzsāka savu darbību, publiskoja savu deklarāciju. Projekts šajās dienās ir guvis visai lielu rezonansi sabiedrībā, ir atbalstītāji, ir laba vēlētāji un kā vienmēr šādās reizēs neiztika arī bez pamatīgas kritikas devas.

Ir trīs jautājumi, kuri, pašlaik daudziem sabiedrības pārstāvjiem nav skaidri, tādēļ šajā reizē atkārtošu jau savulaik izskanējušu informāciju.

1) JMK locekļi ir bezpartejiski, pēc man pieejamās informācijas, neviens no šī projekta dalībniekiem nav arī kādas partijas jaunatnes organizācijas dalībnieks vai aktīvs atbalstītājs.

2) Šīs projekts netiek finansēts no Latvijas valsts budžeta.

3) Projekta dalībnieki ir jaunieši, kuri nav attiecīgo jomu, nozaru profesionāļi un tas arī nav mūsu mērķis pašreizējā situācijā. Tas ko mēs piedāvāsim, tas būs jauniešu skats, idejas par notiekošo, jauni ieteikumi.

Mūsu ideja nav klaja populisma skandināšana medijos, kā arī pašreizējās izpildvaras un likumdevējvaras nomelnošana.

Mēs nākam, lai šo nākamo 10 nedēļu laikā, izvirzītu jaunus, kvalitatīvus ieteikumus attiecīgo nozaru ministriju darba rezultātu uzlabošanai. Ieteikumi tiks publiskoti un nodoti attiecīgo ministriju vadītājiem.

‘’Projekta ilgtermiņa mērķis ir veicināt jauniešu iesaistīšanos politikā – gan tieši, līdzdarbojoties partijās, gan pastarpināti, izsakot argumentētu viedokli, idejas un pilsoniski līdzdarbojoties lēmumu pieņemšanā – tādējādi, iespējams, nodrošinot paaudžu maiņu Latvijas politikā un jaunu līderu veidošanos gan politiskajās partijās, gan nevalstiskajā sektorā.’’ ( Latvijas Jaunatnes padome)

Projekta mērķis ir tādējādi mudināt valsts iedzīvotājus it īpaši jauniešus, iesaistīties politiskajos procesos. Nevis caur masu nekārtībām, vardarbīgām demonstrācijām, nevis izmanot „bruģa demokrātijas” principus, bet gan paust savu viedokli demokrātiskos un humānos veidos.

Savā pirmajā darba nedēļā kā Jauniešu Ministru kabineta Ārlietu ministrs iepazinos ar ministrijas darbību. Tikos ar ĀM pārstāvjiem, LR Ārlietu ministra biroja vadītāju Ilzi Miltu, Ārlietu ministra preses sekretāri Unu Pušpūri, Iekšējās drošības departamenta direktora p.i. Artūru Leici, Sabiedrisko attiecību nodaļas 3.sekretāri Elīnu Krēsliņu, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāju, Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāju Vitu Timermani - Mooru. Tiku iepazīstināts ar ministrijas darbību, struktūru, kā arī apspriedām manas turpmākās gaitas. Lai veiksmīgāk izprastu dažus ārpolitikas jautājumus projekta gaitā apmeklēšu Ārlietu ministrijas ‘’Ievadkursu ārlietu dienestā’’, šīs reizes nodarbība bija veltīta Lisabonas līgumam, tā ratifikācijai un problēmjautājumiem.

Šīs nedēļās atziņa: ‘’Rodas jaunas idejas saistībā ar starpministriju darbu, kuras tiks arī realizētas’’


Top komentāri

pilsonis
p
Veel var piebilst, ka veel pirms Kenedija shos vaardus 36. gadaa izteica Geebelss...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas