Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

No 10.Saeimas opozicionāriem jauno valdību varētu atbalstīt tikai Nacionālā apvienība

No jaunā Saeimas sasaukuma opozicionāriem vienīgi Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" pieļauj iespēju balsot par jaunās valdības apstiprināšanu, taču opozicionāri atsakās komentēt jau izskanējušās ministru kandidatūras.

Apvienības "Saskaņas centrs" (SC), kas 10.Saeimā ieguvusi 29 mandātus, līderis Jānis Urbanovičs sarunā bija visai strups, vien stingri norādīja, ka SC jauno Ministru kabinetu (MK) neatbalstīs. "Šīs valdības kvalitāti varēs vērtēt tikai pēc tam, kad redzēsim darbus - šī valdība var saņemt atbalstu tikai avansā, bet mēs to nevaram dot," sacīja Urbanovičs, atturoties komentēt ministru amata kandidātus atsevišķi.

Arī Tautas partijas (TP) un partijas LPP/LC veidotās apvienības "Par labu Latviju" pārstāvis Māris Kučinskis, kurš 9.Saeimā vada TP frakciju, pieļāva, ka, visticamāk, balsos pret jauno MK sastāvu.
Lūgts komentēt jau patlaban izziņotās ministru kandidatūras, Kučinskis atzina, ka, viņaprāt, vēl pārāk maz zināms par šo cilvēku iecerēm un plāniem jaunajos amatos. Politiķis gan minēja, ka "pilnīgi nepazīstams ir tikai viens - [finanšu ministra amata kandidāts Andris] Vilks".

"Nu "Vienotībai" tā valdība tomēr kaut kā ir jāizveido, un viņiem tāpat būs jāstrādā.. Protams, ka tas kopumā ir veidots, skatoties, kur kāds ietekmīgāko sfēru grib," pārdomās vien dalījās Kučinskis.
Arī Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Einārs Cilinskis ("Visu Latvijai!") no komentāriem par atsevišķām kandidatūrām atturējās, taču norādīja, ka apvienības biedri vēl lems par atbalstu jaunajai valdībai. Tas lielā mērā būs atkarīgs no valdības deklarācijā iestrādātā.

"Esam mazliet atrunājuši šo jautājumu.. Mēs rēķināmies ar to lielo uzticību, ko vēlētāji ir izteikuši [premjeram Valdim] Dombrovskim," sacīja Cilinskis, piebilstot, ka arī "tēvzemiešiem" sadarbībā ar Dombrovski bijusi laba pieredze.

Taču viņš atkārtoti uzsvēra, ka iespējamais atbalsts ir cieši saistīts ar deklarācijā iestrādātajiem uzdevumiem. Par atsevišķām "Vienotības" vai Zaļo un zemnieku savienības virzītajām kandidatūrām gan Cilinskis nerunāja.
"Ir pilnīgi skaidrs, ka mums arī var būt dažāda attieksme pret katru cilvēku atsevišķi, taču jāskatās uz to kopumā," pavēstīja jaunā sasaukuma deputāts.

Cilinskis pieļāva, ka apspriešanās par šo jautājumu, visticamāk, būs trešdien kopīgā Nacionālās apvienības frakcijas un valdes sēdē. Taču tas ir atkarīgs no tā, kad tiks publiskota valdības deklarācija un kad būs jālemj par jaunā MK sastāva apstiprināšanu.

Jau vēstīts, ka pašreizējo valdību vadošās un jauno valdību veidojošās partiju apvienības "Vienotība" valde ceturtdien oficiāli izvirzīja savus ministru amatu kandidātus.

Otrs jaunās koalīcijas partneris - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - pagaidām vēl nav nosaucis savas kandidatūras, solot šādu lēmumu pieņemt vien pirmdien valdes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas