Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

No amata brīvostas valdē atlaistā Antāne: Naudiņš ir nekompetents ministrs vai arī personīgi ieinteresēts

No amata Rīgas brīvostas valdē atlaistā Inga Antāne (Reformu partija) pauž nožēlu, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) svarīgus lēmumus pieņem steigā un "vadoties tikai no dzeltenās žurnālistikas interneta portāla paziņojumiem".

"Laikam būtu naivi cerēt, ka apmelojošas informācijas izplatīšana portālā pietiek.com par maniem it kā 17 000 eiro nodokļu parādiem un šāda ministra reakcija ir vienkārši sakritība," paziņojumā presei norādījusi Antāne.

"Apstāklis, ka atbildīgais nozares ministrs, nepārbaudot baumu portālā publicēto informāciju Valsts ieņēmumu dienestā, nejautājot paskaidrojumus man, nepārbaudot apmelojošā rakstā pieminētos faktus Brīvostas pārvaldē, jau tās pašas dienas vakarā nāk klājā ar lēmumu par manu atstādināšanu, liecina, mazākais, par valsts amatpersonas neprofesionalitāti, bet visticamāk par citiem – plašākai sabiedrībai līdz šim nezināmiem - iemesliem atbrīvoties no manas klātbūtnes Rīgas Brīvostas valdē,“ savu neizpratni par medijos izskanējušo ministra lēmumu paudusi Antāne.

Viņa neslēpj, ka "VID darbības dēļ joprojām un jau piekto gadu ir strīds starp mani un Valsts ieņēmumu dienestu par iespējamo PVN parādu 5000 EUR apjomā", kas nodokļu pārvaldes skatījumā izveidojies 2008. gadā.

"Līdz šim man jau ir izdevies pierādīt VID inspektoriem vairākas viņu pieļautās kļūdas aprēķinos. Tā ir strīdus situācija ar VID, kuru, domāju, atpazīs lielākā daļa šīs valsts uzņēmēju. Vēl joprojām turpinās strīds par uzrēķinu pamatotību, savukārt, ja atlikusī parāda summa izrādīsies pamatotota, nekavējoties to segšu likumā paredzētajā kārtībā," paudusi no amata atbrīvotā Antāne.

Jau vēstīts, ka Naudiņš nolēmis atsaukt no Rīgas brīvostas valdes ministrijas virzīto pārstāvi Reformu partijas valdes locekli Ingu Antāni. Naudiņš aģentūrai LETA skaidroja, ka galvenais iemesls šādam lēmumam ir Antānes nodokļu parāda saistības pret valsti 17 000 eiro apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas