Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No bērnunama pazudušie pusaudži atrasti; turpmāku bēguļošanu neizslēdz

No bērnunama Cēsīs pazudušie brāļi atradušies un nogādāti Cēsu policijas iecirknī. Pēc paskaidrojuma uzrakstīšanas bērnus nogādā atpakaļ bērnu namā, taču nākotnē iespējamā bērnu klaiņošana ar to nav novērsta, _Diena.lv _informēja policijas pārstāve Dace Jukāne.

Viņa pauda bažas, ka gan šajā, gan citos gadījumos problēma līdz ar bērnu atrašanu netiek atrisināta - bērni turpina klaiņot, turklāt bieži vien tīksminās arī par radīto publicitāti. "Tā ir problēma policijai, ka atrodam un nogādājam atpakaļ, bet tad sien kaut ar zīda lentīti kājas pie gultas, nekas nemainās - nav atrisināts, kādas darbības tālāk būtu veicamas.  Policijai nav nekādu instrumentu, kā novērst turpmāko bēguļošanu," skaidro D. Jukāne.

Brāļi uzturējušies pie kāda drauga Trikātas pagastā. Sākotnēji policijai bija aizdomas, ka bērni ir Valmierā, bet pēcāk skatījušies jau plašākā mērogā un šī bijusi viena no adresēm.

Valsts robežsardzei šonakt zvanījusi kāda persona un vēstījusi par divu pusaudžu pazušanu no kāda bērnunama Cēsīs. Valsts robežsardze (VRS) tādēļ pastiprināti kontrolē automašīnas uz valsts ārējām robežām. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece twitter.com paziņojusi, ka bērni nav nolaupīti, kas tika pieļauts iepriekš.

Nolaupīšanas fakts nav apstiprinājies, raksta ministre.

Neoficiāla informācija liecina, ka bērni ir teikuši, ka dosies pie mātes, bet vēlāk atklājies, ka māte šobrīd dzīvo Itālijā. Pusaudži pazuduši jau 12.janvārī.

Kā aģentūru LETA informēja robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Korne, ir dots rīkojums papildus pārbaudīt automašīnas uz Latvijas ārējām robežām. Par notikušo informēti arī Igaunijas un Lietuvas robežsargi.

Sarunā ar aģentūru BNS arī Liepas pagasta bērnu nama Skangaļi direktors Modris Jankovskis apšaubīja versiju, ka zēni būtu nolaupīti. Jankovskis aģentūrai BNS pastāstīja, ka pazuduši brāļi -  1995. un 1997.gadā dzimuši zēni. Policisti vienu puiku esot noķēruši, taču viņš atkal izbēdzis. Bērnu nama direktors norādīja, ka abiem puišiem ir nosliece uz klaiņošanu un šī nav pirmā reize, kad viņi pazuduši. Puišu vecākiem ir atņemtas bērnu aprūpes tiesības.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas