Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No jaunā lidostas attīstības plāna lielākais ieguvējs - airBaltic

Lai gan lidostai jaunā attīstības plāna izstrādē uzdots ņemt vērā visas intereses, neoficiāli zināms, ka pirmām kārtām ieguvējs varētu būt airBaltic, izpētījis laikraksts Diena. Satiksmes ministrijā Dienai uzsvēra, ka lidostai jāņem vērā gan lidostā strādājošo aviokompāniju intereses, gan jāiestrādā ieceres par jaunā lidostas termināļa būvniecību. Tomēr neoficiāli labi informēti avoti ministrijā Dienai norādīja, ka lidostas galvenais uzdevums būs ņemt vērā airBaltic intereses, kas tuvākajos gados, visticamāk, būs vienīgā, kas varēs audzēt pārvadāto pasažieru apjomus.

airBaltic termināļa projekts jau ir gatavs un prezentēts Satiksmes ministrijā, liecina neoficiāla informācija. Projekts paredz būvēt jaunu tranzītpasažieru termināli tajā pašā vietā, kur to būvēt bija iecerējis Turcijas kompānijas TAV Havalimanlari Holding AS (TAV) un Skonto būves konsorcijs. Tiesa, airBaltic piedāvātais terminālis ir uz pusi mazāks par TAV izstrādāto un savulaik prezentēto 300 miljonu eiro vērto projektu.

airBaltic komentārus par lidostas projektu pagaidām nesniedz, taču aviokompānijas prezidents Bertolds Fliks iepriekš jau norādījis, ka tā galvenā interese ir iespējami ātri iegūt sev Rīgas lidostā modernu tranzīta pasažieru termināli, jo pašreizējā lidostas kapacitāte jau ir izsmelta.

Jaunā stratēģija Starptautiskajai lidostai Rīga jāizstrādā līdz gada beigām, un tajā arī būtu jāparedz, cik daudz pasažieru lidosta nākotnē apkalpos. Jau ziņots, ka vērienīgie attīstības plāni par 30 miljoniem pasažieru gadā (patlaban - ap četriem miljoniem) pašreizējos apstākļos nav īstenojami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Laikraksta "Diena" raksts "Lidostas nebūs, izpēti turpina"


Laikraksta "Diena" raksts "Lidostas attīstību zīmēs līdz jaunajam gadam"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas