Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

No Jelgavas pils ziņo Zane Zālīte-Kļaviņa: Viesi plūst straumē

Gaidot jaunā Valsts prezidenta Valda Zatlera un Lilitas Zatleres rīkoto pieņemšanu, gandrīz nepārtrauktā straumē svinību vietā Jelgavas pilī ierodas viesi. Viņi piebrauc pils sētas pusē un pa gaiteni ēkas labajā spārnā dodas uz zāli, kur notiek pulcēšanās pirms sarokošanās ar jauno Valsts prezidentu. Pie ieejas veidojas pat neliels sastrēgums. Pagalmā spēlē orķestris. Daži viesi uzturas arī iekšpagalmā.

Kā novērojas Diena, jau ieradies bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs un otrs pretendents uz valsts vadītāja amatu nesenajās Valsts prezidenta vēlēšanās Aivars Endziņš, ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija, valsts kontroliere Ingūna Sudraba, KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs, kosmētikas ražotājuzņēmuma Dzintars vadītājs Iļja Gerčikovs, mūziķis Igo, rakstniece Laima Muktupāvela, daudzi Saeimas deputāti un ministri.

Dāmām ir visdažādāko krāsu kleitas un kostīmi, kungi ģērbušies tumšos uzvalkos. Ziedus pasākumā telpās nav atļauts ienest, tie sveicējiem jāatstāj uz īpaša galdiņa.

Preses pārstāvji pilī, kas ikdienā ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, tika ievesta caur arhīva telpām, un viesu ierašanos var vērot caur gaiteņa logu.

Plkst. 19 V.Zatlers un viņa kundze sāks sarokoties ar viesiem, pēc tam sekos jaunā Valsts prezidenta uzruna.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas