Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

No Krupņikova piedzīs 240 000 latu parādu

Rīgas apgabaltiesa šodien apmierināja zemes uzpircēja "Dagda ApS" prasību un no lielāko privāto zemes īpašnieku sarakstā savulaik minētā bijušā partijas "Jaunais laiks" ģenerālsekretāra Grigorija Krupņikova piedzina 240 000 latu parādu.

Krupņikovs aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka spriedums noteikti tiks pārsūdzēts.

Tiesas spriedumu 20 dienu laikā no 2010.gada 8.janvāra būs iespējams apstrīdēt Augstākajā tiesā apelācijas kārtībā, aģentūru LETA informēja tiesas preses sekretāre Inese Auniņa.

LETA jau ziņoja, ka 30.jūnijā Rīgas apgabaltiesa noraidīja Krupņikova lūgumu atcelt viņa nekustamā īpašuma apķīlājumu, kas piemērots kā "Dagda ApS" prasības nodrošinājums. Prasības nodrošinājuma līdzeklis tika mainīts daļēji, taču tiesas pārstāvis atturējās to konkretizēt.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, "Dagda ApS" Komercreģistrā reģistrēta 2008.gada 4.septembrī un tā pilnībā pieder Nielsenam Allanam Burmeisteram, kurš kā savu dzīvesvietu norādījis Madonas rajona Dzelzavas pagasta "Liepkalnus". Viņš ir arī vienīgā uzņēmuma amatpersona.

Laikraksts "Latvijas Avīze" pērn rakstīja, ka dāņiem piederošā "Dagda ApS" "diktē" lauksaimniecības zemes cenas Dzelzavas pagastā, Vidzemē.

Atsaucoties uz Viduslatvijas Lauku attīstības biroja speciālisti, Dzelzavas pagasta zemes ierīkotāju Astrīdu Plotku, laikraksts rakstīja, ka viņas pagastā zeme nav lētāka par 600 latiem hektārā un "Dagda ApS" līdz šim uzpirkusi zemi par 800 latiem hektārā.

Krupņikovs, kurš iepriekš tika minēts otrajā lielāko zemes īpašnieku - fizisku personu - desmitā, pirms dažiem gadiem šķīrās no lielas daļas viņam piederošo zemju, 2007.gadā laikraksta "Dienas Bizness" publiskotajā pētījumā rakstīja "Baltic Screen".

2006.gadā Krupņikovam piederēja gandrīz 1200 hektāru zemes, no tiem 895 hektāri - lauksaimniecībā izmantojamā zeme. Gadu vēlāk Krupņikovs bija noslīdējis jau 33.vietā un viņa īpašumā bija 1171 hektārs zemes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas