Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

No Latvijas izraidīts “Nakts sardzes” aktīvists

No Latvijas izraidīts organizācijas “Naksts sardze” ("Nočnoj dozor") aktīvists Andrejs Andronovs. Valsts robežsardzes (VRS) Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Jevgēnija Korne Dienai pastāstīja, ka sākotnēji vīrieti aizturējusi policija, kas vēlāk nodeva viņu VRS Imigrācijas dienestam.

Tā kā vīrietis – Igaunijā dzīvojošais Krievijas pilsonis A.Andronovs bija iekļauts pagaidu melnajā sarakstā, pirmdienas vakarā viņš ticis izraidīts no Latvijas. Šo Igaunijas organizāciju vaino vardarbīgu nekārtību radīšanā Tallinā 2007.gada aprīlī. Uz robežas dienu pirms 16.marta tika aizturēts vēl viens "Nakts sardzes" dalībnieks – Dmitrijs Linters.

Lasītāja iesūtītajās fotogrāfijās Diena.lv redzams, ka A.Andronovu aizstāv Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (PCTVL), Saeimas deputāts Vladimirs Buzajevs (PCTVL) u.c.

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) paudusi izbrīnu, ka Latvijas varas iestādes ļāvušas leģionāriem 16.martā Rīgā rīkot nesankcionētus masu pasākumus, taču vērsušās pret antifašistiem, vēsta BNS/Interfax.

"Mēs, protams, ievērojām, ka Rīgas dome šoreiz aizliedza rīkot [16.marta] pasākumus. Ir saprotams, ka tas tika darīts, ņemot vērā Eiropas un Latvijas sabiedrības viedokli. Tomēr bijušie leģionāri un viņu sekotāji no nacionālistiskajām organizācijām diemžēl organizēja nesankcionētu pasākumu "bijušo esesiešu varoņdarbu" slavināšanai atbilstoši iepriekšējo gadu tradīcijām," teikts ĀM izplatītajā paziņojumā.

Ministrija paziņojumā paudusi izbrīnu, ka Latvijas varas iestādes pirmdien nav rīkojušās saskaņā ar saviem sākotnējiem lēmumiem un policija lielāku uzmanību veltījusi antifašistu protesta akciju novēršanai, nevis nesankcionētā leģionāru gājiena apturēšanai.

"Vēl vairāk - varas iestādes neļāva iebraukt valstī vairākiem ārvalstu, tostarp Krievijas, viesiem, kuri devās uz nedēļas nogalē notiekošo konferenci "Nākotne bez nacisma". Šādu rīcību nav iespējams nosaukt citādi, kā vien par izdabāšanu neonacistiem," teikts Krievijas ĀM paziņojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

 

Lasītāju ievietoto fotogaleriju varat aplūkot šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas