Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

No populārākajām partijām PLL un "Vienotība" uzskata, ka valstij jāatbalsta "Dinamo"

No populārākajām partijām, kas piedalīsies Saeimas vēlēšanās šā gada oktobrī, tikai Par labu Latviju (PLL) un Vienotība uzskata, ka hokeja komandai Rīgas Dinamo jābūt iespējai saņemt valsts atbalstu. Par to liecina laikraksta Diena veiktā aptauja. Jāatgādina, ka PLL līderis Guntis Ulmanis ir Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs un mazais akcionārs.

Diena vaicā: kādām sporta komandām valsts finansējums būtu jāpiešķir?

Jānis Miņins, PLL. Profesionāls sports

Latvijas hokeja izlase ir starp pasaules desmit labākajām komandām. Lai veicinātu vēl lielākus panākumus un iedzīvotāju patriotismu, mēs esam par valsts atbalstu Rīgas Dinamo un hokejam. Pastiprināsim atbalstu profesionālajam sportam, popularizēsim to, lai iedvesmotu bērnus un jauniešus fiziskām nodarbībām. Sadarbībā ar Sporta federāciju padomi un Latvijas Olimpisko komiteju pilnveidosim un nostiprināsim likumos sporta finansēšanas sistēmu, kopīgi nosakot prioritāri atbalstāmos sporta pasākumus un programmas ierobežotu resursu apstākļos. 

Solvita Āboltiņa, Vienotība. Komandas jāatbalsta

Valstij jāpiedalās spēcīgu komandu un valstsvienību finansēšanā, bet šis finansējums nedrīkst pārsniegt 49%. Lielāko daļu naudas komandām jāsaņem no privātā sektora. Atbalstu saņēmušo komandu budžetiem jābūt caurskatāmiem un publiskiem. Atbalstāmas komandas, kas piedalās starptautiskās sacensībās ar valsts izlašu līmeņa sportistiem, kam ir noturīga sadarbība ar jaunatnes sportu un plaša līdzjutēju interese. Rīgas Dinamo un citām komandām, kas atbilst šiem kritērijiem, jābūt tiesīgām saņemt valsts tiešu vai netiešu finansiālu atbalstu.

Emīls Jakrins, VL – TB/LNNK. Dinamo naudu nedosim

No ētiskā viedokļa nav pieļaujama situācija, ka daļa valsts piešķirto līdzekļu aiziet privātai komandai, kas nav Latvijas izlase. Par atbalstu šai komandai Latvijas iedzīvotāji jau netieši ir samaksājuši, tās sponsoram Krievijas Gazprom par 40% ceļot gāzes cenu. Mēs esam kategoriski pret to, ka valsts uzņēmumi pārpirktu Dinamo akcijas. Valsts atbalsts jāsniedz bērnu un jauniešu sportam, kā arī augstu sasniegumu sportam plašā spektrā, nevis kādā politiķiem iemīļotā sporta veidā. Līdzekļu sadalē jāiesaista Latvijas Olimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome.

Jānis Urbanovičs, SC. Lai lemj speciālisti

Tas būtu atstājams sporta speciālistu ziņā. Ja politiķim patīk hokejs, basketbols vai vieglatlētika, tas nenozīmē, ka šiem sporta veidiem jādod vairāk naudas. Izdiskutējot, pat izkaujoties, politiķiem vajadzētu vienoties par konkrētiem procentiem no IKP, ko piešķirt sportam. Tas ir princips, kas attiecas arī uz citām nozarēm. Līdz šim darbojas feodāla ministriju pārraudzība. Spēcīgs ministrs ir veiksme viņa nozarei, bet neveiksme citām. Ja visi zinātu, cik viņiem pienākas, viņi paši tiktu galā ar prioritātēm, speciālisti tās sabalansētu daudz labāk par politiķiem.

Indriķis Putniņš, ZZS. Izlasēm un bērniem

Rīgas Dinamo hokejisti Latvijas sabiedrībai devuši daudz pozitīvu emociju. Tomēr tas ir privāta biznesa projekts un tā finansēšana no valsts budžeta nav pieļaujama. Latvijas iedzīvotāji, maksājot par gāzi, krietnu artavu tam jau ir devuši. Atbalsts jāpiešķir nacionālo izlašu komandām. Augstu sasniegumu sports nedrīkst palikt atsevišķu projektu līmenī. Nepieciešams mērķtiecīgs un sistemātisks atbalsts bērnu un jauniešu sportam. Tikai tad būs regulāri augstvērtīgi sniegumi. Bez tiem valsts finansējumus būs izšķērdēts.

Jānis Karavaičiks, Atbildība. Lai sporto jaunie

Valstij nav jāfinansē Rīgas Dinamo. Tas ir privāts hokeja klubs, kurā uzņēmēji iegulda, lai nopelnītu. Apstākļos, kad tiek slēgtas sporta skolas un pulciņi, par valsts un pašvaldību prioritāti jākļūst sportiskai, veselai un sociāli atbildīgai jaunajai paaudzei. Jāatbalsta finansējums treneru algām sporta izglītības iestādēs, sporta stundu skaita palielināšana  skolās un sporta izglītības attīstīšana. Valsts finansējums caur federācijām jāpiešķir valsts izlasēm, kas pārstāv valsti  starptautiska mēroga sacensībās. Finansējuma lielumu nosaka sportiskie sasniegumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas