Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

No Saskaņas izslēdz Šafranski un piecus citus Ventspils nodaļas biedrus

Ar sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa valdes lēmumu no šīs politiskās organizācijas izslēgti seši Ventspils nodaļas biedri, tostarp bijušais nodaļas vadītājs Vladislavs Šafranskis, apstiprināja partijas Saskaņas centrs (SC) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, Saskaņas valdes loceklis un Kurzemes reģiona koordinators Valērijs Agešins.

No partijas izslēgts bijušais Ventspils nodaļas vadītājs Vladislavs Šafranskis, kā arī Aleksandrs Mirvis, Oļegs Mihailovs, Alens Baibekovs, Oļegs Dorofejevs un Dainis Treimanis. Divi no izslēgtajiem - V.Šafranskis un A.Mirvis - ir arī Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāti. "Viņi domē vairs nepārstāv Saskaņu, bet tikai paši sevi," akcentēja V.Agešins.

No SC savulaik Ventspils domē tika ievēlēta arī Jeļena Garbuzova, taču viņa jau pērn pati no šīs politiskās organizācijas izstājās, līdz ar to Saskaņu Ventspils domē vairs nepārstāv neviens deputāts.

Komentējot sešu partijas biedru izslēgšanu, V.Agešins skaidroja: "Šie cilvēki ignorēja mūsu partijas valdes lēmumus un nepakļāvās partijas valdei."

V.Šafranskis no Ventspils teritoriālās organizācijas valdes priekšsēdētāja pienākumiem ar Saskaņas centrālās valdes lēmumu atcelts jau šī gada janvārī. Pēdējo gadu laikā partijas Ventspils biedri sašķēlušies divās nometnēs. "Šafranskis kā nodaļas vadītājs pusotra gada laikā nespēja tikt galā ar šo problēmu, nespēja Saskaņas atbalstītājus saliedēt, un tas arī bija noteicošais iemesls, kāpēc partijas valdei bija jāpieņem šis radikālais lēmums," skaidroja V.Agešins. Saskaņas centrālā valde janvārī atcēla arī Ventspils nodaļas līdzšinējo valdi un par teritoriālās nodaļas pagaidu vadītāju iecēla Alīnu Rugini.

Tikmēr V.Šafranskis un vēl citi teritoriālās organizācijas biedri 18.februārī, kā uzsvēra V.Agešins, nelikumīgi sasaukuši nodaļas ārkārtas pilnsapulci, kurā pārvēlējuši Ventspils nodaļas valdi, par tās priekšsēdētāju ievēlot V.Šafranski. Tā kā sapulce sasaukta, pārkāpjot partijas statūtus, pieņemts lēmums par minēto biedru izslēgšanu no partijas.

Partijas centrālajai vadībai nepieņemama šķiet arī teritoriālās organizācijas iekšējo nesaskaņu un pretrunu publiskošana Ventspils nodaļas mājaslapā internetā, akcentēja V.Agešins. Saskaņas Ventspils teritoriālā organizācija ir lielu pārmaiņu priekšā," viņš piebilda.

Kā pastāstīja no Saskaņas izslēgtais Ventspils domes deputāts Aleksandrs Mirvis, kopsapulcē no 58 Saskaņas Ventspils teritoriālās organizācijas biedriem piedalījušies 36, un par jaunās valdes sastāvu esot nobalsots vienbalsīgi. Pēc A.Mirvja teiktā, Ventspils teritoriālajā organizācijā tikai seši vai septiņi biedri, tostarp A.Rugine, pārstāv iekšējo opozīciju.

A.Mirvis partijas statūtos neesot varējis sameklēt punktu, kas paredz iespēju iecelt teritoriālās organizācijas pagaidu vadītāju. Līdz ar to viņš apšauba, vai Saskaņas centrālā valde, ieceļot A.Rugini, rīkojusies saskaņā ar statūtiem.

Saskaņas centrālajai vadībai ar teritoriālām organizācijām būtu vairāk jāstrādā un jāsadarbojas, nevis tikai jāsūta tām dažādi rīkojumi un pavēles, piebilda A.Mirvis. Viņš un pārējie izslēgtie biedri plāno iesniegt apelāciju, apstrīdot Saskaņas valdes lēmumu par biedru izslēgšanu.

Ar V.Šafranski trešdien neizdevās sazināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas