Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

No svētdienas lidostā uz robežas vairs nepārbaudīs pases

Šo svētdien, 30. martā, saskaņā ar Šengenas telpas noteikumiem lidostā "Rīga" atcels robežkontroli. Ceļotājiem gan vēl joprojām jārēķinās ar drošības pārbaudēm, kuras būs jāiziet ierastajā kārtībā. Kaut gan robežsargi vairs ceļotājus nepārbaudīs, tomēr pasei obligāti jābūt līdzi, paredz Šengenas līguma noteikumi.

Lidostā jau no 17. janvāra tiek ieviesta un realizēta pasažieru dokumentu un drošības kontrole atbilstoši Šengenas līguma nosacījumiem, _Dienai _pastāstīja lidostas sabiedrisko attiecību un reklāmas nodaļas vadītājs Mārtiņš Langrāts. Reisus, kas ielido vai izlido uz Šengenas dalībvalstīm, apkalpo atsevišķā terminālā no tiem reisiem, kas ielido vai izlido uz pārējām valstīm. Pirmais reiss, kura pasažieriem vairs nepārbaudīs pases, būs ielidojošais. Par godu robežkontroles atcelšanai tiks rīkots svinīgs pasākums. Šengenas līgums paredz, ka iedzīvotāji var brīvi pārvietoties ikvienā no līguma dalībvalstīm. Šengenas zonai Latvija kopā ar vēl deviņām valstīm pievienojās pagājušā gada 21. decembra, kad atcēla robežkontroli uz sauszemes un jūrā, bet lidostās to atcels šīs nedēļas beigās. Līdz ar to neierobežota pārvietošanās brīvība būs starp Latviju, Lietuvu, Igauniju, Somiju, Zviedriju, Norvēģiju, Dāniju, Poliju, Ungāriju, Slovākiju, Čehiju, Austriju, Vāciju, Nīderlandi, Beļģiju, Luksemburgu, Franciju, Spāniju, Portugāli, Itāliju, Grieķiju, Slovēniju, Islandi un Maltu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas