Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

No valsts piedzen 20 000 latu par labu bojāgājušā SUV kareivja mātei

Valstij būs jāizmaksā 20 000 latu par labu 2006.gadā izpletņlēkšanas mācībās bojāgājušā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Speciālo uzdevumu vienības (SUV) kareivja Normunda Stradiņa mātei Veldai Porietei, trešdien nolēma Augstākā tiesa (AT).2006.gada 15.maijā neveiksmīga lēciena laikā ar izpletņiem Daugavā pie Rīgas Eksporta ostas iekrita četri NBS Speciālo uzdevumu vienības (SUV) karavīri, no kuriem divi gāja bojā - Mārtiņš Arājs un N.

Stradiņš, bet divi tika izglābti. Nepilnīga ekipējuma dēļ bojā gājušie karavīri nebija atbrīvojušies no izpletņiem pirms nolaišanās ūdenī, un viņiem nebija piepūstas glābšanas vestes. Jau 2009.gada 6.maijā Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja mātes prasību, piedzenot no Aizsardzības ministrijas 20 000 latu kompensāciju. Tāpat par prettiesisku atzina Latvijas valsts rīcību, neveicot visas darbības, lai nodrošinātu izpletņu lēkšanas drošības nosacījumu atbilstību normatīvos noteiktajām prasībām. Aizsardzības ministrija spriedumu pārsūdzēja AT, kas trešdien lēma par labu bojģājušā kareivja mātei.

Iepriekš Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja bojāgājušā M.Arāja atraitnes un viņas dēla prasību pret valsti un noteica, ka 40 000 latu liela kompensācija piedzenama no AM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas