Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Nodokļu prognozes ir maldinošas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vilis
v
Nodokļi visiem vienmēr būs par lieliem.Viss slēpjas represijās pret nodokļu nemaksātājiem.Jo mazākas represijas,jo lielāks nemaksātāju apjoms.
Barons
B
Ja nodokļi pārsniedz saprātīgu lielumu, tad tie vairs netiek pilnībā maksāti vai arī bizness bankrotē. Ar to arī viss ir pateikts. Ja kāds piespiedīs visus uzņēmumus maksāt nodokļus 100%, tad liela daļa uzņēmumu bankrotēs. Tas ir tik elementāri. Mūsu emigrantiem ārzemēs neviens nepiespiedīs maksāt nodokļus šeit. Tas ir pilnīgi neiespējami. Ja es strādātu tur, tad drīzāk nomainītu pilsonību nekā kautko maksātu šejienes birokrātiem. Nešauboties ne mirkli. Neko nedos akcīzes nodokļa palielināšana cigaretēm un alkoholam, kamēr normāli nestrādā muitas sistēma. Savukārt, akcīze degvielai būs slogs absolūti visām nozarēm. Kas rezultātā samazinās biznesu visās sfērās un līdz ar to, kopējie nodokļu maksājumi tikai samazināsies. Dombrovskim, Vilkam u.c. "ekonomikas guru" vajadzētu gan saprast, ka Latvijā ceļot nodokļus ieņēmumi tikai samazināsies. To parādija jau februāra mēnesis, kad bija rekordzemi ieņēmumi budžetā. Kritiskā robeža ir pārsniegta. Valsts parādi aug un drīz būs absplūts krahs.
lno
l
Nu tad ķerieties vienreiz klāt saviem nodokļu nemaksātajiem, Egles kundze!:)
vilis
v
Ko ta jūs tur daudz ražojat?15% no IKP.Smiekli nāk.Tik uz valsts labvēlību dzīvojat.
juris
j
ko tā meitene tur muld!!!
re
r
Ko nu tur izzaga, bet problēmas pamatā ir tas, ka valsts populisma vadfīta pieļāva divas kļūdas - pirmā un galvenā, ka neireobežoja kredītu pieejamību un otrā izriet no pirmās, ka pieskaņoja valsts budžetu pieaugošajam IKP, kurš auga ne jau tādēļ, ka ražīgāk strādājām, bet tādēļ, ka tērējām tos pašus kredītlīdzekļus. Kredītlīdzekļu tēriņš beidzās un attiecīgi nobeidzās budžets. Pie pirmās un galvenās problēmas vairāk vainojama Latvijas banka, pie otrās drīzāk mediķu, un izglītības arodbiedrību , kā ari pensionāru spiediens uz valdību un vairāk saieimu. Patiniet filmu atpakaļ un atcerieties šo darboņu brēcienus par to, ka it kā ir pieaudzis IKP un viņiem attiecigi "pienākās" vairāk. Tagad strebjam šo papildus piešķirto līdzekļu sekas.
Jukums
J
Kas ir nobloķēts????? Kas traucē analizēt un ņemt ciet zagļus????? Kas traucē arī šeit beidzot ieviest normālu sociāli-ekonomisko un nodokļu politiku pēc attīstīto valstu parauga????? Vai balsu saeimā ir par maz????? Vai ir vēl kādi nezināmi apstākļi????? Kā jau pareizi te raksta, muitas telpa un noteikumi tajā ir vieni, bet nodokļu politika un arī sociāli-ekonomiska politika tače šajā vienotajā telpā pavisam cita. Šāda sistēma pat teorētiski nevar daboties ne pēc ekonomikas, ne pēc fizikas likumiem. Spiediens, temperatūra un blīvums ir saistīti parametri - ja maina vienu, mainās arī pārējie - sistēma cenšas pašregulēties. Tas pats arī ekonomikā - pašregulācija izpaužas kā cilvēku aizbraukšana, ēnu ekonomika, korupcija utt. Tēlaini izsakoties, politiķi mēģina apturēt asiņošanu, pacientam uzliekot žņaugu ap kaklu cilpas veidā. Bet naivās Aijas ar divkanālu domāšanu (melns-balts, diegs-adata, Dombrovskis-Šķēle, Vienotība-PLL utt) turpina ticēt labajam caram ar putām uz lūpām. Par ko, protams, valdošie tikai pasmīn bārdā - tieši to jau viņiem arī vajag.
Opis
O
Kāpēc kundze nerunā par jaunajiem elektroenerģijas tarifiem, par blēdīgajiem darba devējiem un vēl šo to?
Aija-Vecais
A
Var tikai nojaust, kuru sauc par "gļēvo aritmometru", bet vienalga Tu šauj greizi! Vispirms jāpaanalizē, kas izzaga valsti un kas šobrīd ar zobiem un nagiem cīnās par to, lai paņemtu vēl nepaņemto! "Aritmometrs" ir pamatīgi nobloķēts!
!
!
Ja, tā ir, ka vairs nevar īsti pacelt to PVN un citus izdevumus, ko valsts krauj virsū visiem. Problēma tikai samilzīs, kad un ja stāsies spēkā jaunais elektrības patēriņa nodoklis, ko nelietīgi, neprofesionāli grib iesmērēt kā tarifu.
vai aizstaisot ārējās ES
v
robežas un spiežot pirkt dārgāko degvielu te tas ir risinājums, ja naudas Latvijas iedzīvotājiem paliek aizvien mazāk ?
Vecais
V
Vai kāds domā,ka gļēvais aritmometrs ir spējīgs rīkoties ????? Nē,tikai runāt,runāt,runāt........ Kā draņķīgā lugā,skatītāji nesagaidot beigas dodas prom,uz GB,N,DK,Doičlandi utt
bite
b
Vispirms vajag pamācīt darba devējus būt godīgākiem, neizbildinoties ar grūtiem laikiem!
hmm...
h
Bla, bla, bla... kā vienmēr! Mēs taču to visu simtām reižu esam dzirdējuši! "Tikai ieklausoties un sarunājoties varam rast risinājumu un sadarbībā gūt rezultātu", ... runāsimies ar vēju un klausīsimies ūdens burbuļos tālāk!!!
Jukums
J
Beidzot ir jamaina šeit pastāvošā valsti postā ievedusī absurdā nodokļu politika un sociāli-ekonomiskā politika kopumā. Kā uzskatāmu piemēru šeit var minēt tikko izskanējušo ziņu, ka valsts vēlas piedzīt nodokļus no pašas ekonomiskajā emigrācijā aizdzītajiem pilsoņiem. Kā raksta Tv.net: Visvairāk jāatmaksā mazkvalificētajam darbiniekiem. Piemēram, ja zemas kvalifikācijas viesstrādnieks saņem standarta algu Lielbritānijā - 6 mārciņas stundā un strādā 40 stundas nedēļā, tad viņam mūsu VID gadā būtu jāatmaksā apmēram 1600 latus. Savukārt Vācijā nodokļi ir vēl mazāki un līdz ar to Latvijas valstij atmaksājamā nodokļu starpības summa ir vēl lielāka. Piemēram, flīžu licējam, kurš pelna 7 eiro stundā un strādā 60 stundas nedēļā, vēl papildus Latvijas valstij būtu jāatmaksā 2400 latus.. Uzņēmuma „KPMG Baltics” nodokļu menedžere Gunta Kauliņa norādīja, ka lielākoties Rietumvalstīs ir progresīvā nodokļu sistēma, tādēļ vislielākās summas jāatmaksā tieši zemāk kvalificētajiem darbiniekiem, kuru algas jaunajās mītnes zemēs tiek apliktas ar minimālajām likmēm.. Kauliņa skaidroja: „Visvairāk, kas ietekmē šos maksājumus, ir neapliekamais minimums. Kamēr lielākoties Rietumvalstīs sāk aplikt ar nodokli ienākumus no 400 līdz 500 latiem, mums tas ir ļoti mazs - 45 lati. Šīs summas ir nesalīdzināmi lielumi, līdz ar to, aprēķinot šos nodokļus, salīdzinoši vismaz vēl otreiz tikpat jāmaksā Latvijā, sanāk.”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas