Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nogalinātā vīrieša radinieki sašutuši par "melnās atraitnes" atbrīvošanu

Tiesas lēmums nepaturēt apcietinājumā sievieti, kura nogalinājusi jau otro dzīvesbiedru, izraisījis nogalinātā vīrieša radinieku sašutumu. Nogalinātā vīrieša māsas vīrs Arnis nespēj samierināties, ka sieviete, kura aukstasinīgi ar naža dūrieniem sirdī nogalina savu dzīvesbiedru, paliek uz brīvām kājā, turklāt, ja zināms, ka viņa reiz jau tiesāta par analogu likumpārkāpumu, otrdien vakarā vēstīja LNT Ziņas. Policija patlaban gatavojot pārsūdzību tiesai.

"Šis te cilvēks, pat grūti teikt sieviete, ir brīvībā pēc izmeklešānas tiesneses lēmuma ar pamatojumu tādu, ka viņa ir atzinusies tajā, ko nodarījusi. Viņai ir pie mātes, kur dzīvot, līdz ar to viņa neapdraud sabiedrību," tiesas motivāciju skaidroja Arnis.

Raidījums norādīja, ka ne tikai nogalinātā vīrieša radiniekiem ir neizprotams šāds Rīgas Kurzemes priekšpilsētas tiesas lēmums, arī kriminologs Andrejs Vilks norāda, ka šis noziedzīgais nodarījums paredz mūža ieslodzījumu vai 15-20 gadus ilgu brīvības atņemšanu. Tā ir viena no smagākajām atbildībām, ko paredz Krimināllikums, un, viņaprāt, vainas atzīšana kā tāda ne par matu nevar samazināt kaitējumu, kas nodarīts sabiedrībai un konkrētai personai. "Izteikts cinisms ir šīs personas motivācija, ka viņa saka, ka šis vīrietis viņai apnicis un vienīgais, kā no viņa šķirties - nogalināt."

LNT norādīja, ka arī sieviete vaļsirdīgi policistiem atzinusies, ka dzīvesbiedrs ir apnicis, tāpēc esot plānojusi viņa nogalināšanu.

Radinieki arī uzzinājuši, ka pirms diviem mēnešiem no šīs pašas sievietes rokas vīrietim bijusi miegā pārgriezta  rīkle un viņš nogulēja divas nedēļas komā. Nogalinātā tuvinieki jūtoties apdraudēti, viņi pat netiekot pēc nogalinātā mantām - ja nu dzīvoklī sagaida slepkava.

"Zinot, ka radinieki centīsies panākt viņas apcietināšanu, kas šādam cilvēkam var būt vienkāršākais – tikt no radiniekiem vaļā," teica Arnis.

Arī A.Vilks piekritis, ka nav garantijas, ka sievietei var nepaslīdēt kāja uz noziedzības ceļa.

Jau vēstīts, ka jūlija beigās policija aizturēja kādu 1964.gadā dzimušu sievieti, kura nodūrusi savu dzīvesbiedru. Policijai viņa atzinusies, ka civilvīrs viņai bija apnicis, tādēļ nolēmusi viņu nogalināt. Turklāt sieviete jau iepriekš tiesāta par slepkavību. Arī toreiz viņa bija nogalinājusi savu dzīvesbiedru. Viņa no ieslodzījuma atbrīvojās pirms diviem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas