Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Noraida ierosinājumu no amata atbrīvot apcietinātos pašvaldību vadītājus

Saeima ceturtdien noraidījusi opozīcijas partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātu iesniegtos grozījumus likumā "Par pašvaldībām", kas paredz atstādināt no amata pašvaldību vadītājus, kuriem piemērots darbību ierobežojošs drošības līdzeklis, vēsta BNS. Par likumprojekta nodošanu komisijām balsoja 18, pret bija 33, bet atturējās 31 deputāts.

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš (TP) norādīja, ka pašlaik likums "Par pašvaldībām" jau ir atvērts, un aicināja JL šos grozījumus iesniegt kā priekšlikumu jau atvērtajā likumā. JL piedāvātais likumprojekts paredzēja, ka gadījumos, kad pašvaldības vadītājam vairāk nekā trīs mēnešus piemērots drošības līdzeklis, kas liedz pildīt savus pienākumus - apcietinājums, mājas arests, nodošana policijas uzraudzībā un citi -, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs ar motivētu rīkojumu atstādina viņu no amata pienākumu pildīšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas