Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Nosauc piecus VUGD priekšnieka amata kandidātus

Starp iespējamiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amata kandidātiem ir VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Normunds Plēgermanis, kā arī pašreizējie VUGD priekšnieka vietnieki Māris Ziemelis un Intars Zitāns.

Šīs iespējamās kandidatūras minētas trešdien, iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (Vienotība) tiekoties ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilze Pētersoni, VUGD priekšnieku Aināru Penci un Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un Transporta darbinieku arodbiedrība(LAKRS) priekšsēdētāju Juri Kalniņu.

Ministre šīs tikšanās laikā uzklausīja arodbiedrības priekšlikumus par nākamā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka kandidatūrām un pārrunāja to atlases kritērijus.

Kā būtiskākie kritēriji tika minēti spēja komunicēt ar sabiedrību, kā arī autoritāte darbinieku vidū. J. Kalniņš uzsvēra arī, ka jaunajam VUGD priekšniekam būs nepieciešams aktīvi sadarboties ar reģioniem.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece un LAKRS priekšsēdētājs Juris Kalniņš vienojās izvērtēt nosauktos kandidātus un tikties šā gada 8. martā, lai nosauktu vienu vai divus pretendentus VUGD priekšnieka amatam.

Jau ziņots, ka VUGD priekšnieks ģenerālis A. Pencis ir pieņēmis lēmumu doties izdienas pensijā, tomēr pēc ministres lūguma līdz 1. aprīlim turpinās darbu, lai sekmīgi novadītu plūdu koordinācijas pasākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas