Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Notiks Tautas partijas biedru pārreģistrācija

Tautas partijas līderis Andris Šķēle lūgs valdi atbalstīt viņa piedāvājumu veikt Tautas partijas biedru pārreģistrāciju, kas ir viens no pieteiktās TP rindu tīrīšanas pasākumiem. Pārreģistrācija būs jāveic TP nodaļām, izvērtējot katra biedra aktivitāti partijā,  kā arī to, vai viņiem nav «citas problēmas». Sagatavojot jaunu Goda tiesas nolikumu, priekšsēdis arī plāno vairāk šajā procesā iesaistīt Goda tiesu, kuras vadītājs Valdis Ģīlis kongresā atzina, ka par Saeimas deputāta Dzintara Ābiķa izslēgšanu no partijas esot uzzinājis no medijiem.

A.Šķēle piekrīt, ka Goda tiesai nāktos izvērtēt arī Bērnu slimnīcas lietā apcietinātā Aivara Lisenko piederību partijai. Tāpat rindu tīrības izvērtēšanā TP priekšsēdis plāno aktīvāk iesaistīt valdi. Viņš arī paskaidroja, kāpēc ar medijiem nolēmis tikties tikai sestajā dienā pēc partijas kongresa. A.Šķēle teica: «Ir pagājuši septiņi gadi, bet ceru, ka man izdosies uzturēt to attiecību formātu, pie kāda biju radis agrāk. (..) Nav pieņemams, ka žurnālisti skrien pa ielu pakaļ, ķer pavārtēs un bāž mikrofonu sejā. Es tā nestrādāšu.»

A.Šķēle tikai pēc kādiem pieciem mēnešiem atbildēšot uz jautājumiem par Saeimas vēlēšanām. Viņš neatbalsta Visu Latvijai! rosinātos Satversmes grozījumus, kas paredz tautas vēlēta prezidenta institūcijas izveidošanu, bet pieļauj, ka izmaiņas Satversmē varētu apspriest, iesaistot diskusijā konstitucionālo tiesību ekspertus. «Esmu skeptisks par pieeju, ka viens cilvēks, viens prezidents spēs valstī vērst visu par labu,» teica TP priekšsēdis

Šajā ekonomiskajā un finansiālajā situācijā, pēc A.Šķēles domām, nebūtu pareizi ieviest partiju finansēšana no valsts budžeta, taču, viņaprāt, nākotnē varētu diskutēt par 1% iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļas novirzīšanu nevalstiskajām organizācijām un arī partijām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas