Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Novadus radina pie reformas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
r
r
Ko var māžoties par nodokļu maksātāju naudu! Būtu atzinuši 9. gada reformu par kļūdu un novadeļu vietā atjaunojuši vecos 26 rajonus.
Letiņš no novada!
L
Sakiet,kura no reformām kas līdz šim ir bijušas uz galda kabinetā,ir nesušas pozitīvus rezultātus novadiem?Es saprotu,ka novadi ir kā izmeiģinājumu trusīši krātiņā!Izdzīvos,tad labi,ja nē,tad eh nebija lemts!!Viss ko,Jūs,esat iecerējuši,ir novadu un arī Latvijas izputināšanu,jo Latvija nesastāv tikai no Rīgas,no Saeimas un 100 tukšpauriem un analfabētiem,kas atrodas ļoti tālu domās par reģionu un arī Latvijas turpmāko atīstību!!
Senais
S
Tikko atcerējos, ka Gerharda pieteiktā novadu reforma nav vienīgā - top vēl vairāki modeļi un tas mani sasmīdināja, jo sapratu, ka man nāksies vēl ilgi dzīvot, ja vēlēšos beidzot ieraudzīt pabeigtu situāciju.
Interesanti
I
Milzīga apjoma teritoriālā reforma - 2 kārtās, 30 gadu garumā !!!!!!!!!!! It kā runa būtu par valsti ar miljardu iedzīvotājiem un miljardu kvadrātkilometriem !!! Citās Eiropas mazajās valstiņās arī šitā reformē - bez gala un bez malas??
K
K
VALDOŠIE KRETĪNI, SAVAS ALKATĪBAS UN AMBĪCIJU APMIERINĀŠANAS DĒĻ, PAŠI GATAVI DZĪVOT MĀJĀ, KURĀ JAU 25 GADU GARUMĀ NOTIEK REMONTS UN MĒBEĻU PILNĪGI BEZJĒDZĪGA, BET MILZU KUKUĻUS UN CITUS IENĀKUMUS NESOŠS GALĪGI ABSURDS VALSTS IENAIDNIEKU PASŪTĪTS PROCESS
VVZ
V
Kad valstij budžetā pietrūkst naudas, tad sākas cunduri ar ielu, apdzīvotu vietu pārdēvēšanu vai to statusa maiņu. Un nauda kā sidraba strautiņš plūst budžetā- īpašnieki maina Zemesgrāmatas, tiek maksātas nodevas par izmaiņām visu veidu reģistros, tiek izgatavotas jaunas izkārtnes, veidlapas, spiedogi, zīmogi, vizītkartes, par visu atkal maksā gan PēVēEnn, gan nodevas. Nekas reāli radīts netiek, bet ienākumi budžetā ir! Cilvēki maksā un priecājas.
Ha!
H
Tas process jau principā ir visai jauks..... ja nebūtu viens " bet" ... Valsts attīstība tikmēr stāv uz vietas. Varbūt pat kāpjas atpakaļ... :(:(:(:(
  • 3
  • 0
Derglis
D
Reforma ir vajadzīga, taču ne ātrāk, kā ap 2030.g. (kad noslēgsies valsts ilgtermiņa plānošanas periods) un ne jau ierēdņu kabinetos izpīpēta. Iepriekšējā reforma bija neveiksmīga tieši tādēļ, ka dārgās vairāku gadu izpētes politiķi neņēma vērā, bet vienkārši sazīmēja karti. Argumenti par: 1. Iepriekšējā reforma notika idiotiski, neievērojot pat pašai sev noteiktos kritērijus - tāpēc arī tagad prasās pēc jaunas. 2. Izveidotās pašvaldības ir ļoti nevienādas pēc lieluma (gan teritorijas, gan iedzīvotāju skaita) gan pēc ekonomiskās kapacitātes, kas turpina daudzas vecās problēmas, tikai citos mērogos. Argumenti pret: 1. Ikdienas darba traucējumi, cilvēku un struktūru "raustīšana", kaut vai tā pati adrešu maiņa, kas noēdīs DAUDZ vairāk naudas, nekā būs tiešais ieguvums. 2. Statistikas pēctecības kārtējā pārtraukšanās. 3. Vējā izsviesli līdzekļi, kas ieguldīti teritorijas attīstības plānošanā. Vai arī valsts pati to no sākta gala ir uzskatījusi par formālu pasākumu. Tiesa, lielākā daļa šo dokumentu ir visai zemas kvalitātes copy-paste produkti; izņēmumi ir reti. Secinājumi: 1. Jaunā reforma tik vien atrisinās (vai varētu atrisināt), kā veco reformētāju pieļautās kļūdas. 2. Ekonomijas nebūs. 3. Pārvaldības problēmas (vietējie ķeizariņi u.c.) ir sistēmiskas un tās neatrisināsi, pārgraizot teritoriju, tur vajadzīgi citi mehānismi un vispārēja attieksmes maiņa sabiedrībā.
Valstiskais
V
Rīgas un citu pilsētu kungiem novadi ir jādresē kā slinki un izlepuši četrkājainie draugi.
Lupatdeķis
L
Nevajadzēja ākstīties ar novadu dibināšanu. Katram ir skaidrs, ka rajoniem bija jākļūst par pirmā līmeņa pašvaldībām ar nelielām korekcijām Rīgas rajonā un iespējams, vēl kaut kur.
Ezis UK
E
Piedalījos sapulcē ,kur aicināja par "novadiem",kad paprasīju ,cik izmaksā rajoni tagad un ko iegūsim ar šo "pārveidošanu"atbildes nebija ,jo neviens nezināja,tas taču nav svarīgi,galvenais ir kustība. Komunisti izdomās daudzas "idejas"kā joprojām saglabāt Latviju "komjunizma"cēlāju varā.
  • 5
  • 1
Papīra lidmašīna
P
ATCERIES, ka Latvijā viss tiek darīts nevis loģiskas nepieciešamības dēļ, bet saskaņā ar Briseles PEDERASTU UN CITU SALAŠŅU PAVĒLI, IZLAUPĪT UN IZNĪCINĀT VALSTI.
  • 6
  • 1
Senais
S
Miera nav šajā pasaulē un šķiet, ka tas tāpēc, ka politiķi - vai nu nezina ko grib, vai tas ko grib ir noslēpums.
p/s
p
aizbrauc uz kuru kolhoz... tfu pagastu gribi pirms veeleešsanaam un paprasi ļautiņiem , par ko balsosi, visvairaak atbildes buus , par zēzēesu, , mums nav par ko citu balsot , jo esam zemnieki, bijušie kolchoznieki , šito jezgu ar 150 novadiem iesmeereeja vecie komunisti kolhozu priekšseedeetaaji.
  • 3
  • 0
redzi
r
nosleepums gaužaam elementaars , šitaas mazaas pašvaldiibas kalpo priekšveeleešanu kampaņaam, vieglaak saglabaat seedekļus augstaakajaa pad... tfu, saeimaa , pa veco rajona teritoriju to gruutaak izdariit , nekaa jau vecajos kolhozos , kuri tagad saucaas pagasti ar kolhoza priekšseedeetaaju tagad jau pagastveci priekšgalaa , kurš ik dienas lai saglabaatu amatu tikai aģitee , cik suudiig,... tfu , slikti tev buus kad apvienos , uz rajonu autobusi pa reto iet , ir vietas kur vispaar neiet , kas par tevi ruupeesies , kur tavi beerni skolaa ies , vobšem ļaudis gaida kataklizma , ja amatus zaudees vecie kolhoza fiireri, kuri ruupeejas par balsiim deputaatiem , padomaa , ja buus 26 novadi , kur sagraabs balsis saimnieku partijaam , krieviem vienkaarši , tiem Riiga atsver 150 novadus, a kad buus 26 novadi , buus jaakaujaas par balsiim , bet patreiz ja pietruukst m aizšauj uz kaadu kolhoz...thu, pagastu un pie bodes piepeerc balstiņas.
  • 2
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas