Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Novērš šogad lielāko narkotiku kontrabandas mēģinājumu

Īsi pirms pusnakts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki sadarbībā ar lietuviešiem Grenctālē aizturēja trīs par sevišķi smagiem noziegumiem agrāk sodītas personas ar gandrīz kilogramu metamfetamīna.

Veicot muitas kontroli Mercedes markas automašīnai, darbinieki automašīnas salonā pie priekšējā sēdeklī sēdošā pasažiera kājām atrada iepirkuma masiņu, kurā atradās divi saiņi ar nezināmas izcelsmes vielu. Lielākajā no tiem bija aptuveni kilograms gaišas krāsas pulverveida vielas, bet mazākajā - neliels brūnas vielas gabaliņš, kas vizuāli izskatījās kā hašišs. Šajā pēcpusdienā saņemtie ekspertīzes rezultāti apliecina, ka lielākajā sainī esošā viela ir 990 grami metamfetamīna, bet mazākajā- 6,7 grami hašiša.

Par iespējamo narkotisko vai psihotropo vielu kontrabandu uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā, kā arī narkotisko vai psihotropo vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā. Par šādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu Krimināllikumā paredzēts brīvības atņemšanas sods no astoņiem līdz 15 gadiem.

VID Muitas kriminālpārvaldes direktora pienākumu izpildītājs Ēriks Zaļenieks izteicies, ka šis gadījums liecina par to, ka deviņdesmitajos gados par smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem notiesātās personas, kuras šobrīd atgriežas brīvībā, iesaistās noziedzīgās darbībās narkotisko vielu aprites jomā.

Šogad par narkotisko vai psihotropo vielu kontrabandu Muitas kriminālpārvaldē ir uzsākti 6 kriminālprocesi un šis ir lielākais narkotisko vielu kontrabandas daudzums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas