Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

NRTP neredz vajadzību mainīt LR vadītāju

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) pirmdien tikās ar Latvijas Radio vadību, lai spriestu par naudas samazinājumu medijam nākamajā gadā. Valsts budžeta finansējums radio samazināts par 25%, salīdzinot ar pērno gadu. Radio ģenerāldirektors Aigars Semēvics ir saņēmis žurnālistu un radio darbinieku kritiku par rīcību saistībā ar radio finanšu situāciju. NRTP uzskata, ka šobrīd radio vadītāja mainīt nav nepieciešams, jo radio nevarot atstāt bez vadības uz vairākiem mēnešiem.

“Kad māja deg, krīzes situācijā skaidrot vainīgos un meklēt jaunu vadītāju, nevaram. Es piedāvāju šo situāciju pārrunāt, nevis pārmest, ka Semēvics ir sakne, ka visā valstī ir krīze,” saka NRTP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins. Kad Latvijas radio būšot uz “zaļa zara”, tad arī varēšot diskutēt par kādām izmaiņām vadībā.

Par pašreizējo Latvijas radio ģenerāldirektoru Ā.Kleckins saka atzinīgus vārdus: “godīgs cilvēks un lietpratējs, taču ne vienmēr viņš ir labs komunikators”, lemšana par viņa atstādināšanu esot “kaitīga un lieka procedūra”. Ā.Kleckins pieļauj, ka vairāku radio darbinieku neapmierinātība ar vadību bijis “emocionāls lēmums”, kā arī atgādina, ka A.Semēvics amatā iecelts pēc paša radio kolektīva priekšlikuma.

Ā.Kleckins arī stāsta, ka sestdien notikusi tikšanās ar finanšu ministru Ati Slakteri, kurā runāti apraides jautājumi. Latvijas radio budžetā trūkstot līdzekļu, lai apraidi varētu nodrošināt. “Nekādā gadījumā nedrīkst apraidi samazināt, tas neatbilst sabiedrības un valsts interesēm. Ja radio nesaņems atbalstu apraides jautājumos, nevarēs informēt sabiedrību,” saka Ā.Kleckins. Viņaprāt, šis jautājums jārisina valdībai kopā ar Latvijas Valsts radio un televīzijas centru.

“Arī līdz šim mūsu finansējums ir bijis kritiski mazs, tomēr taupīgi dzīvojot spējām nodrošināt četru kanālu darbību, taču šobrīd šķiet, ka jaunie šķēršļi ir nepārvarami,” iepriekš izteicās radio ģenerāldirektora vietniece Sandra Ķirse. Arī A.Semēvics atzīst, ka radio finanšu situācija ir ļoti slikta, jo "ar visiem taupības pasākumiem naudas pietiek knapi darba algu izmaksai".

Finanšu ministrijā Dienu informēja, ka tikšanās laikā ar Ā.Kleckinu, ministrs Atis Slakteris "uzsvēra, ka Latvijas Radio strādā augstākās raudzes profesionāļi un šis medijs, īpaši ar savu izcilo informatīvo kvalitāti, ir nepieciešams visu valsts nostūru iedzīvotājiem". A.Slakteris esot norādījis, ka ikkatras valsts iestādes vadītājam šobrīd jārisina analogas problēmas, jo atalgojuma fondu samazinājums skar visu valsts pārvaldi. A.Slakteris aicinās satiksmes ministru pievērsties iespējamo risinājumu izvērtēšanai, kas skar apraidi.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Izvērtēs LR ģenerāldirektora atbilstību amatam

LR darbinieku atalgojums varētu sarukt pat par 35%

Latvijas Radio Jaunā gada pasaciņa (žurnālista Didža Melbikša vēstule)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas