Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NVA noraida "cauruma" esamību mājas lapā, tomēr datus izņem

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) uzskata, ka izskanējusī informācija par to, ka NVA serveros ikvienam interesentam jau ilgu laiku ir brīvi pieejami simtiem dzīves un darba aprakstu, lielākā daļa ar visiem darba meklētāju personas kodiem, adresēm un tālruņa numuriem, ir maldinoša un neprecīza, kā arī norāda, ka informācija par "cauruma" esamību sistēmā ir kļūdaina. Tomēr, lai neradītu spekulācijas ap NVA mājas lapu, aģentūras speciālisti sadarbībā ar mājas lapas uzturētājiem ir dzēsuši no sistēmas aktualitāti zaudējušo publisko informāciju.

Pēc NVA norādītā, patiesībā "caurums", par ko ziņoja LTV, ir sadaļa, kur atrodami visi mājas lapā publiski pieejamie dokumenti, kuri jau zaudējuši aktualitāti un kas tika augšupielādēti laika posmā no 2004.gada līdz 2009.gada maijam. Sadaļai neesot nekādas saistības ar "caurumu sistēmā", jo tajā neesot iespējams veikt nekādas izmaiņas neautorizētiem lietotājiem, bet informācijas lejupielādēšana nevar nodarīt nekādu kaitējumu, jo sadaļā pieejamā informācija visu laiku ir bijusi publiska.

Starp visiem mājas lapā augšupielādētajiem publiski pieejamajiem dokumentiem – normatīvajiem aktiem, nodarbinātības pasākumu aprakstiem, pievienotajām datnēm u.c. - bija atrodami arī darba meklētāju CV, kurus paši darba meklētāji ar savu piekrišanu, tai skaitā, pēc pašu izvēles nosakot publicējamās informācijas apjomu, piemēram, publicēt personas kodu vai nepublicēt, bija publicējuši iepriekšējā CV/Vakanču katalogā, kuru 2009.gadā nomainīja jaunais CV/Vakanču portāls.

NVA arī norāda, ka dati NVA lapā nav brīvi pieejami ikvienam interesentam. Sadaļa bija atrodama, ievadot pārlūkprogrammā konkrētu direktoriju, kura nav pieejama, izmantojot mājas lapas navigācijas sistēmu.

NVA paziņojumā arī uzsver, ka tās informācijas sistēmas ir drošas un tajās publicētajiem datiem tiek veikta nepārtraukta uzraudzība. Tāpat dati esot drošībā jaunajā CV/Vakanču portālā, kur publiski redzams ir tikai tas informācijas apjoms, ko pats darba meklētājs vai darba devējs ir vēlējies publicēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas