Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

NVA pieļauj, ka darbiniekiem atkal var būt jāiet bezalgas atvaļinājumos

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) pieļauj, ka iestādes darbiniekiem var būt jāiet bezmaksas atvaļinājumos līdzīgi kā 2009. un 2010.gadā.

Runājot par NVA pašreizējo budžeta situāciju un gaidāmajiem budžeta samazinājumiem, iestādes direktore Baiba Paševica intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" uzsvēra, ka NVA nesamazinās to darbinieku skaitu, kas strādā ar cilvēkiem, kuri palikuši bez darba, tadēļ nav izslēgta iespēja, ka nepieciešamības gadījumā darbiniekiem vienu darba dienu atkal var būt jāiet bezalgas atvaļinājumos.

"Mēs mēģināsim vēl kaut ko optimizēt un samazināt pārvaldes līmenī, bet, protams, nav izslēgts, ka mums būs jālieto tā pati metode, ko lietojām jau 2009.gadā un 2010.gadā, proti, darbiniekiem būs jādodas bezalgas atvaļinājumā," viņa sacīja.

Paševica pastāstīja, ka NVA jau tagad ik mēnesi pārskata izdevumus un mēģina tos samazināt. "Protams, ka uz mums attiecas visi samazinājumi, kas ir gan bijuši, gan arī tie, kuri vēl šogad plānoti. Faktiski mēs ik mēnesi pārskatām visus savus iespējamos izdevumus un mēģinām tos samazināt," viņa klāstīja.

Pēc Paševicas teiktā, NVA nav pasargāta no situācijām, kad atsevišķas funkcijas nespēj nodrošināt tik kvalitatīvi, cik tas būtu nepieciešams. "Kaut vai viena joma, kuru nekad nevar attīstīt un uzturēt bez finansējuma, - informācijas tehnoloģijas. Arī mums ir pietiekami liela datubāze, nāk jauni pasākumi, līdz ar to ir nepieciešamas gan izmaiņas programmatūrā, kura ir gan jāattīsta, gan jāuztur, jāatjauno. Šīs ir lietas, kuras reizēm paliekam malā, ja vien tas nedeg ar zilām ugunīm. Mēs varam šīm lietām atvēlēt nedaudz līdzekļu, un tad iznāk, ka mēs aizlipinām ciet tos lielākos caurumus, kur kaut kas sāk plīst," viņa paskaidroja.

2009. un 2010. gadā, kad NVA darba apmērs divkāršojās un pat trīskāršojās, iestādes budžets samazinājās. "Mēs tad mēģinājām izvairīties no darbinieku atlaišanas filiālēs tur, kur mūsu cilvēki tieši strādā ar klientiem. Ja notika darbinieku skaita samazināšana, tad tā notika centrālajā administratīvajā aparātā. Bet ir jāsaprot, ka arī šeit ir vajadzīgi cilvēki, kas strādā. Kaut kā ir iegājies, ka daudzi uzskata - strādā tikai tie, kas strādā reģionos, taču katram priekšniekam ir sava atbildība un darbs, kas jāizdara. Es varu tikai apliecināt, ka gan šeit, centrālajā pārvaldē, gan filiālēs visi strādā ļoti intensīvi, neskaitot darba stundas," klāstīja Paševica.

Viņa apliecināja, ka budžeta samazinājuma gadījumā NVA mēģinās ekonomēt, cik spēj, taču ļoti liela daļa no iestādes izdevumiem ir saistīti ar tehnisko nodrošinājumu, arī apkuri un elektrību. "Iespējams, ka algas varētu tikt samazinātas tikai centrālajam aparātam, filiālēs darbiniekus mēģināsim pasargāt. Bet mums, tāpat kā citiem darba devējiem, ir jākonkurē darba tirgū, diemžēl bieži gadās, ka sagatavoti un profesionāli darbinieki dodas strādāt uz citiem uzņēmumiem, kur atalgojums ir nesalīdzināmi lielāks, bet atbildība un darba apmērs nav tik smags," atzina NVA vadītāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas