Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

NVA sāks atbalsta programmu grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) drīzumā sāks īpašu atbalsta programmu, kuras ietvaros tiks sniegta palīdzība grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem, aģentūrai BNS sacīja NVA direktore Baiba Paševica.

Viņa klāstīja, ka programmas ietvaros bezdarbniekiem tiks sniegtas konsultācijas, kurās finansists, jurists, sociālais darbinieks un psihologs palīdzēs meklēt labākos risinājumus izejai no situācijas. "Līgumi ar lektoriem jau ir noslēgti, un patlaban NVA filiāles apzina cilvēkus, kuriem šāda palīdzība būtu nepieciešama," Paševica norādīja.

"Grūti spriest, kāda būs atsaucība, jo, reģistrējot bezdarbniekus, neprasām uzrādīt kredītsaistības," Paševica teica.

Paševica gada sākumā intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" pastāstīja par ieceri veidot īpašu atbalsta programmu grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem.

"Ja atceramies, tad arī deviņdesmitajos gados bija liels bezdarbs, bet tad nebija tādas situācijas kā pašlaik ar kredītsaistībām. Mēs pašlaik apsveram un gribam realizēt atbalsta programmu tieši tiem cilvēkiem, kuri ir palikuši bez darba un kuriem ir kredītsaistības," uzsvēra Paševica.

"Neko jaunu mēs neesam izdomājuši, to dara daudzās Eiropas valstīs. Tas ir atbalsta pasākums, kur ar bezdarbnieku kopā strādā finansists, jurists, sociālais darbinieks un psihologs, palīdzot risināt problēmas, kā iziet no šīs situācijas, ko darīt, kā plānot savas finanses," pauda NVA vadītāja.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka līdz ar Latvijas ekonomikas lejupslīdi arvien vairāk cilvēku rodas grūtības apmaksāt kredītsaistības. Tostarp daudzi paliek bez darba, tādēļ vairs nav līdzekļu, par ko kredītus atmaksāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas