Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

NVA: uz vienu vakanci pretendē 50 bezdarbnieku

Uz vienu brīvu darba vietu Latvijā martā pretendē 50 bezdarbnieku, aģentūrai BNS pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica.

Saskaņā ar NVA operatīvajiem datiem līdz 22.martam Latvijā bija 2282 vakances, un uz vienu vakanci bija 49,5 bezdarbnieki. Paševica gan piebilda, ka vakanču skaits katru dienu nedaudz mainās.

NVA direktore atzina, ka pašlaik ir sasniegts brīvo darba vietu skaita zemākais punkts, kas, visticamāk, kādu laiku saglabāsies pašreizējā līmenī. "Pēc kāda laika vakanču skaits atkal pieaugs, taču tas ir atkarīgs no ekonomiskās situācijas un tā, kā valdība spēs stabilizēt situāciju," sacīja Paševica.

Viņa arī norādīja, ka vakancēs ir pieprasīts ļoti plašs profesiju klāsts un grūti nosaukt konkrētu profesiju - ir pieprasīti pārdevēji, viesmīļi utt. Lielākoties darba devēji piedāvā vienu vai divas darba vietas.

Paševica teica, ka viena profesija, kas ir pieprasīta visā Eiropas Savienības līmenī, ir jūrnieki. "Ļoti pieprasīti ir jūrnieki virsnieki un arī matroži," klāstīja Paševica un piebilda, ka NVA jūrniekus darbā neiekārto - visas darbības veic Satiksmes ministrija, tāpēc NVA nav pieejami konkrēti dati, taču esot zināms, ka ir brīvas darba vietas visā ES līmenī uz dažādām jūrnieku specializācijām.

Latvijā bezdarba līmenis pēdējos mēnešos strauji aug - gada sākumā tas bija 7%, bet pirmo divu mēnešu laikā pieauga līdz 9,5%. 22.martā reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā sasniedza 10,4% - bez darba bija 113 tūkstoši cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas