Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Oktobrī Baltijas debesis sāks sargāt amerikāņu iznīcinātāji

Iespējamā ASV un Baltijas valstu nākotnes sadarbība reģiona gaisa telpas pārraudzībā, kā arī Krievijas un Gruzijas konflikta ietekme uz drošības situāciju Eiropā un tālākā Latvijas līdzdalība misijā Afganistānā — tie otrdien bija vieni no galvenajiem amatpersonu sarunu tematiem ar ASV Gaisa spēku Eiropā komandieri ģenerāli Rodžeru Breidiju.

Pagaidām gan sīkāk netiek atklāts, kā nākotnē varētu tikt nodrošināta gaisa telpas pārraudzīšana Baltijā, ko šobrīd pēc rotācijas principa īsteno citu NATO dalībvalstu lidmašīnas. Tikmēr R.Breidijs uzsvēra, ka ir nepieciešams izstrādāt kopīgu Baltijas valstu aizsardzības plānu.

Lai arī tiek uzsvērts, ka R.Breidija vizīte nav skatāma pēdējo notikumu kontekstā, tieši to gaismā tiek pastiprināti uzdoti jautājumi, vai Baltijas valstis ir pietiekami stipri aizsargātas. Ģenerālis norādīja, ka notikušais Gruzijā ir radījis bažas gan NATO, gan ASV, taču uzsvēra, ka Latvijai par savu drošību nevajadzētu uztraukties.

"Šī ir lieliska iespēja man kā amerikāņu virsniekam un arī kā NATO virsniekam būt šeit un runāt ar ļoti svarīgu NATO sabiedroto par mūsu kopējo aizsardzību un jautājumiem, kas mūs visus interesē," R.Breidija teikto citē LETA. Ģenerālis apstiprināja, ka saskaņā ar iepriekš plānoto rotāciju oktobrī Baltijas debesis sāks sargāt amerikāņu iznīcinātāji. Kā uzsvēra aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP), ar R.Breidiju runāts par to, kā nākotnē nodrošināt Baltijas gaisa telpas aizsardzību. Tiesa, sīkāk komentēt, kā tas varētu notikt, viņš nevēlējās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas