Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Opozīcija saskaņo balsojumus un vienojas par ārkārtas sēžu datumiem

Trīs lielāko Saeimas opozīcijas partiju līderi pirmdien pēcpusdienā, kā ierasts, tiekoties _Saskaņas centra _deputāta Saeimas prezidija locekļa Andreja Klementjeva kabinetā, saskaņoja datumus, kad vasarā opozīcija varētu sasaukt parlamenta ārkārtas sēdes. Apspriežoties, opozīcijas līderi savā starpā lietoja arī politisko slengu, norādot gan uz to, ka, piemēram, ir jāpagaida līdz rudenim, kad mēs būsim pie varas, kā arī ironiski un draudzīgi apspriedās savā starpā kā vienots spēks.

Sanāksmē piedalījās LPP/LC vadītājs Ainārs Šlesers, Tautas partijas vadītājs Andris Šķēle, SC vadītājs Jānis Urbanovičs, kā arī A. Klementjevs. Tāpat klāt bija TP un LPP/LC Saeimas frakciju vadītāji, attiecīgi Māris Kučinskis un Andris Bērziņš. Visi seši politiķi A. Klementjeva kabinetā apspriedās skaļi un daļu viņu runāto varēja sadzirdēt pat koridorā. Tā piemēram opozīcija apsprieda ceturtdien Saeimā gaidāmo balsojumu par Elektronisko mediju likumu un bija dzirdams, kā viņi apspriež nebalsot par kādu no priekšlikumiem. Tā laikā A. Šlesers piebilda: "Lembergs arī neatbalsta, viņš man atsūtīja īsziņu." Bija dzirdams arī vēl kāda klātesošā piebilde, ka Lembergs "ir pret pederastiem". Noprotams, ka partiju līderi ir runājuši par likumprojekta 140. priekšlikumu, kas paredz likumā noteikt, ka audio un audiovizuālos komerciālajos paziņojumos nedrīkst kurināt naidu un aicināt diskriminēt kādu personu vai personu grupu arī pēc seksuālās orientācijas. Tas ļauj saprast, ka Ventspils mērs A. Lembergs vienojas ar opozīcijas partijām par balsojumiem Saeimā. Koalīcījā esošā Zaļo un zemnieku savienības un tās līderis Augusts Brigmanis pauž nepārprotamu atbalstu valdībai. Neoficiāli gan izskan runas, ka atsevišķos balsojumos ZZS sadarbojas ar opozīciju.

Tāpat politiķi vienojās, ka vasarā sasauks vismaz četras Saeimas ārkārtas sēdes. Kā potenciālie to datumi tika noteikti 12. un 19. jūlijs, 9. un 23. augusts. Partiju līderi gan vēl apņēmās aptaujāt savu frakciju deputātus, vai viņi šajā laikā var ierasties Saeimā, lai nodrošinātu kvorumu.

Pēc sanāksmes politiķi nebija īpaši runīgi par to, ko tajā sprieduši un tikai noteikuši, ka apskatījuši Saeimas dienas kārtību. Jautāti, vai vienojušies par ārkārtas sēžu datumiem vasarā, ne A. Šķēle, ne A. Šlesers neko konkrētu neteica. Tikai vēlāk, kad žurnālisti norādīja uz sanāksmē apspriestajiem datumiem, J. Urbanovičs atzina, ka tas tiešām ticis apspriests.

Runājot, par politikas procesiem, visu līderu runas stils bija ļoti brīvs un neoficiāls, faktiski radās iespaids, ka arī lēmumi, kā attiecīgās frakcijas deputāti balsos Saeimā, tiek pieņemti starp sešiem cilvēkiem.

SC un TP līderu tikšanās Saeimā pirmdienās notiek jau kopš pavasara, savukārt A. Šlesers un LPP/LC šīm tikšanās reizēm pievienojās nesen. Jautāts, ko dara Saeimā, A. Šlesers teica, ka esot partijas vadītājs, tāpēc tiekoties ar opozīcijas partijām. Komentāru par A. Lemberga sūtīto īsziņu un cik bieži tādas saņem, Dienai no A. Šlesera neizdevās iegūt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas