Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Opozīcija vienojas par iedzīvotāju ienākumu deklarēšanu VID

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Bet interesantākais te ir apvienojušos partiju bloks. LPP un TP ir dvīņi, kurus tuvina kopīgas intereses un zemie reitingi. Bet intriģējoša šajā brālībā kļūst SC klātbūtne. Ja SC ir Krievijas interešu pārstāve, bet LPP pūtīs jebkurā izdevīgā stabulē (un pašlaik tā ir Krievijas), tad kāda ir TP ārpolitiskā orientācija? :) Tādā gadījumā mani interesē, kāda izskatīsies TP ārpolitikas programma uz vēlēšanām. Ar LPP viss ir skaidrs, lai ko arī viņi nedeklarētu. Aizvien skaidrāka kļūst arī TP pozīcija, bet, vai viņi to skaidri deklarēs vai izlocīsies ar "Eiropas stāstiņiem".
Kaspars Gasūns
K
Ak Dievs! Vai šie klauni rītos spēj paskatīties spogulī, paši par sevi neņirgdami... 1) Pirmkārt, pamata papīru atrādīšana VIDā nu nav nekāda neiespējamā misija. Otrkārt, viņi ir realizējuši vienīgo reālo e-pārvaldes projektu valstī EDS. 2) Šis būtu tas kvalitatīvi citādais un ekonomisku stimulējošais pasākums? Un kur jūs 10 gadus bijāt?! Ar Sončiku, Jakānu, E-ministriju, vairākiem TP finanšu ministriem utt. Katrai iestādei sava datu bāzes uz sava tehniskā standarta bāzes. Kurš šito gadiem pieļāva?! 3) Tehniski un juridiski tas varētu arī nebūt ne tik vienkārši, ne lēti. Bet tas atkarīgs no tā, kurš dokumentu līmenis te ir domāts. 4) Turklāt, kā te jau minēja "Liva", nemaz nebūtu vēlams visu šo informāciju publiskot. Piemēram, ja kāds slēpj savus ienākumus, bet nezina, kādu daļu no tiem VID redz un kādu neredz, tad šim cilvēkam ir rausteklis un viņš ir ieinteresēts deklarēt faktisko summu, nevis VID zināmo (kas ir mazāka par faktisko). 5) Ja vēl tas ir post factum pēc valdības pieņemta lēmuma, kā min "Ērglis" 15:03, tad tie džeki ir vienkārši perversi!
RR
R
Nu kas tas par ieteikumu!? Muļķibas! Jau tagad iesniedzot VID deklarāciju ir iespēja aizpildīt tikai daļu no blankām un nepildīt tās blakas, kuras satur jau VID zināmu informāciju (piem. par ienākumiem). Vairāk tēla spodrināšana no opozīcijas puses, nekā reāls ietikums valsts attīstībai!
Liva
L
Vajadzētu vērst uzmanību uz to, ka amatpersonu deklarācijas ir publiskas, bet valsts informācijas sistēmās esošie dati - nē. Ņemot vērā, ka šobrīd visticamāk budžets nevar atļauties papildus algot ierēdņus, kuri meklēs pa visiem reģistriem atbilstošo informāfciju lai apkopotu un padarītu publisku, ir skaidrs, ka šī likuma pieņemšanas gadījumā amatpersonām kļūs iespējams pavisam viegli noslēpt ļoti daudzas nesmukas lietas. Es arī gribētu šī likuma sakarā no Kučinska kunga dzirdēt, kur viņš iesaka atrast trūkstošos līdzekļus darbinieku algošanai, kuriem būs jāmeklē šī informācija (vai, dievs nedod, vēl kādas Dienvidu tilta vērtības elektroniskās sistēmas izstrādei, kas to darīs automātiski).
andris
a
Ja, nonākuši opozīcijā, TP pēkšņi spēj izdarīt to ko citādi 10 gadus pie varas esot nespēja, tad tur viņiem arī jāpaliek! Valsts un tauta no tā acīmredzami iegūst.
Ērglis
Ē
"Otrdien, 13.aprīlī Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā iestādes sadarbojoties veic informācijas apmaiņu elektroniskā veidā, kā arī nodrošina un apliecina šādas informācijas patiesumu." TP un LPP laikam ņirgājas par mums, ar šādu izmisumu nekādas balsis, Nu šādi zagt idejas un uzdot par savām māk tikai izmisuši zagļi.
vilis
v
Jautājums jāskata kompleksi.
Andris
A
Ērglis » Andris 14:00 ...veselīgi dabūt pirmām kārtām jau sev pašam... --------------------- Nekā veselīga! Es tos uzreiz pēc saņemšanas aprakstu no otras puses ar ikdienas pierakstiem un vēlāk sašrēderēju kopā ar pārējām drazām. Pilnas izdrukas ar kopsavilkumu par jebkuru periodu var iegūt tad, ja tiešām rodas VAJADZĪBA. Barot valsts kantoru bālģīmjus ar iztapīgi pienestam lapelēm nav nekādas nepieciešamības.
Ērglis
Ē
Ja tu emocionāli nevāvuļotu, zinātu, ka šādu papīru reizi gadā no darba devēja ir veselīgi dabūt pirmām kārtām jau sev pašam, ne tikai VID.
Selis
S
Sajūtot vēlēšanu tuvošanos TP lien kā kaunuma utis,jo visus valdīšanas laikus nevienu ieteikumu no malas nedzirdēja un neieklausījās tajos.Kučinski ej pie Dāņiem cūkas ganīt kā kalvītis mācīājs pie zvidriem govju pļeckas vāķīt.
Andris
A
Ērglis 13:40 .... Pārāk smagi tev tādu papīru kaut kur dabūt... ------------------------------- Principā pretīgi!!! Un nenesīšu pat ja par to sodīs! Papīra dabūšana kaut kur un citur iesniegšana ir vajadzīga tiem un TIKAI TIEM, kam vajadzīga mana rindā stāvēšana un paklanīšanas pie lūgšanas un citur pie atdošanas, kā arī savu svarīgo krēslu svarīguma butaforijai. Pigu!
Ērglis
Ē
Nu kas par bullšitu? Kādas ziņas? Vienīgā ziņa ir ALGU NODOKĻA IZZIŅA. Pārāk smagi tev tādu papīru kaut kur dabūt? Kārtējais populisms.
Andris
A
dzeris - Andris 12:59 ...Tas ieguvums, kas būtu, tādā veidā....būtu simtreiz lielāks, nekā izdevumi... ------------------------ Protams - būtu, ja būtu! Nevienu sliktu vārdu neteicu par izdevumiem un piekrītu, ka tādi atmaksātos, ja darbs būtu paveicams. Bet tā ka esmu 100% un 10x pārliecināts, ka lietpratīgi un pilnībā paveikt 0-deklarēšanu un visu pārējo bla-bla NAV IESPĒJAMS, tad tieši par to arī rakstīju.
Abia
A
Kārtējā butaforija no TP un LPP/LC puses. Un visi te tā priecājās, ka opozīcija strādā!!! Izsmiekls nevis darbs. Interesanti, ko tas atvieglotu!? Vai cilvēkiem tā pat nebūs jāstāv garās rindās, lai deklarāciju iesniegtu, jo gribās taču zināt, kāds tas deklarācijas rezultāts. Interesanti, kā "individuālajiem uzņēmējiem, zemnieku saimniecību īpašniekiem un citiem saimnieciskās darbības veicējiem, ārvalstīs strādājošajiem, iedzīvotājiem, kas papildus darba algai saņēmuši autoratlīdzību u.c" aprēķinās savas darbības rezultātu, ja neiekļaus aprēķinos visu (arī VID) pieejamo informāciju. Pie tam jau tagad var iesniegt vienkāršotās deklarācijas. Tas, ka VID(s) pielieto līdzšinējo deklarāciju aizpildīšanas kārtību tas ir cits jautājums. Drīzāk būtu risinājuši jautājumu par VID pieejamību iedzīvotājiem, lai nav jāstāv garum garās rindās pie deklarāciju aizpildīšanas.
Heino
H
Sen bija laiks. Iesniedzot deklarācijas, konsultējos pie konsultanta. Tas atver datoru un pats 1 minūtē noskaita ko, cik un no kā esmu saņēmis pagājušajā gadā, bet man jātērē laiks un enerģija. apsveicami!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas