Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Opozīcijas partijas vēl tikai strādā pie rīcības plāna

Labējo opozīcijas partiju bloks, ko veido partijas "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP), patlaban tikai strādā pie rīcības plāna izveides un pagaidām vēl neprognozē konkrētas programmas un kopējā piedāvājuma tapšanas laiku.

Jau vēstīts, ka 29.janvārī JL, PS un SCP parakstīja sadarbības memorandu, kas bez regulārām konsultācijām Saeimas un ārpusparlamenta darbībā paredz arī "kopīgi izstrādāt skaidru alternatīvu valdošās koalīcijas politikai un iespējami drīz piedāvāt to Latvijas sabiedrībai".

Ziņots arī, ka PS līdere Sandra Kalniete trešdienas vakara raidījumā "Kas notiek Latvijā?" notikušajā diskusijā pauda pārliecību, ka labējo opozīcijas spēku izveidotais bloks jau ir gatavs veidot jaunu valdību.

JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis aģentūrai BNS atzina, ka plāns, kas iecerēts kā alternatīva esošās varas politikai, vēl nav izstrādāts, tomēr vairākkārt uzsvēra, ka partijas pie tā aktīvi darbojoties.

"Vēl nav. Darbs jau, protams, notiek. Katrs piedāvā to, kas šķiet vislabākais," paskaidroja Zaķis. Viņš norādīja, ka konkrēti priekšlikumi jau tagad ir katrai no trijām partijām, bet vēl nav bijusi iespēja tos kopīgi izvērtēt.

"Tie notikumi ir tik strauji norisinājušies," taisnojās deputāts, norādot, ka parlamentāriešiem šī bijusi intensīva nedēļa, turklāt steidzamākas pašlaik bijušas iniciatīvas likumdošanā. Līdz ar to neko konkrētu deputāts vēl nevarēja minēt, vien atkārtoti uzsvēra, ka kopīgais redzējums ietvers gan vienošanos par īstenojamās politikas prioritātēm, to īstenošanas ceļu, gan arī piemērotākajām personālijām katras nozares vadībā.

"Nu, protams, [būs] jauna programma un jauni ministri, kuri ar savām spējām un darbību varētu apliecināt un cilvēkiem neasociēsies ar patlaban valdošās varas politikas tradīcijām. Sistēma un koalīcijas dominance ir jāmaina," pārdomas noslēdza Zaķis.

Arī PS Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Anna Seile norādīja, ka politikas izstrāde "nav vienas dienas darbs".

"Bet tas darbs notiek," apliecināja deputāte, piebilstot, ka ar to aktīvi strādā partiju pārstāvju darba grupa. Tomēr par konkrētiem labējo opozīcijas partiju kopējiem uzdevumiem vai katras partijas ierosinājumiem, kā arī profesionāļiem, kurus opozicionāri vēlētos iesaistīt šo mērķu īstenošanā, Seile pagaidām plašāk neizteicās.

"Nevar tik ļoti riskēt ar šo cilvēku karjeru, minot vārdus, pirms vēl valdība tiek veidota," viņa paskaidroja.

Uz jautājumu, cik ātri jaunapvienotie spēki varētu vienoties par kopīgās politikas uzstādījumiem, Seile apliecināja, ka personīgi cer to paveikt nedēļas vai divu laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

JL nevēlas runāt ar Godmani par iesaistīšanos viņa vadītajā koalīcijā

Godmanis atkal gatavs sarunām ar JL

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas