Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Otrā elpa demokrātijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
čura-šļura
č
....nav nekādu šaubu,...ka savu pirkstu- nemanāmi,bet m'ērķtiecīgi, pieliek arī.... austrumu spesdienesti !!!
Financialis
F
Lielisks konstruktīvu ideju pilns darbs. Svaiga, brīžiem pat negaidīta modernisma pilna pieeja mūsu patiesi iesūnojušās konstitucionālās mūmijas elpas atsvaidzināšanai. Modelis ir skaidrs - caurspīdīgs un vērtīgs tieši ar to, ka piedāvā nevis kosmētisku balsināšanu, bet kardinālu rekonstrukciju un modernizāciju, kas izslēgtu iepriekšējā komentārā minēto "pelēko kardinālu augšpalātas" graujošo ietekmi uz ekonomiskajiem un politiskajiem procesiem valstī un padarītu Valsts likumdošanas orgānu darbību organizētāku bet izpildvaras darbību kontrolētāku.
Ilmārs
I
Par tām trim kļūdām. Ja nebūtu tās pirmās, tad tagad Latvijā būtu divas valsts valodas. Un runātu visi kā miļeņkije po russki. Otrā kļūda. Jāpiekrīt, labi gribēja, bet sanāca kā vienmēr. Gribēja novērst senās netaisnības, atdeva vecos īpašumus atpakaļ, bez izškirības, spēs vai nespēs tos apsaimniekot, rezultātā - milzu vērtības tika paputinātas, veiklo zeļlu uzpirktas un tālāk pārdotas, rezultātā, tagad cieš jauni cilvēku tūkstoši un cietīs vēl vairāk, kad masveidā nokļūs uz ielas. Jāpiekrīt arī trešajai kļūdai. jau kuro reizi pierādījies, ka jaunu sabiedrību ar veciem cilvēkiem uzcelt nevar. Saka, ka Mozus 40 dadus vadājis ebrejus pa tuksnesi, tad ta attālums, no Nīlas līdz Palestīnai!, tikai tāpēc, lai nomainītos paaudze, kas vergu dzīvi dzīvojusi, verga dvēseles, lai jauno Izraēlas valsti celtu brīvi cilvēki. Tagadējo Latviju cēla sovjetzēti jefiņi, tāpēc tāds rezultāts, bet vajadzēja, ne tikai celt, bet arī mācīties, kā tas jādara. Bet - buj-duj un šito-krito, vot i nakrilosj. Nebija mums to 40 gadu, bet ar prātu varējām tajā bedrē neiekrist. Nudien varējām!
jumikis
j
vertigas pardomas - lasot sis lietas konteksta ar Vitas Matisas super rakstu paris dienas atpakal, uzmacas patiesi lielas bazas vai latvija pasreizeja vesturiskaja un kulturalaja situacija bus spejiga izdarit to, ko sis autors iesaka un ko Vita Matisa iesaka. bet taisniba ta ir. ka teica Jean Baudrillard jau 90.to gadu sakuma austrumeiropa pec totalitarisma oficialas sabruksanas aizravas ar "defrosted liberty", sorry neatceros originalvalodas precizo terminu, salidzinajuma ar veco eiropu un vairak vai mazak rietumu pasauli kopuma. tagad nu tas redzams latvija pilnigi uzkritosi jau konstitucionala nozime. vismaz man, dzivojot jau vairak ka desmit gadus arpus latvijas, tas radas arvien skaidrak un uzkritosak ar katru reizi, kad iznak darisana ar latviju. ja, esmu no tas atmodas pusaudzu paaudzes, gan vel gluzi ne tai 40-gadnieku paaudze.
l'avocate
l
daudz nerakstīšu, vienīgais teikšu - tādus cilvēkus kā Vladimirs Novodvorskis trūkst Valdībā.
he he
h
medicīnā ir pieņemts vispirms izzzināt slimības cēloņus un ārējos faktorus, kuri ļauj slimībai izpausties. Jāsaka paldies autoram, kurš centies ķerties pie problēmas saknēm. Diemžēl, absolūtais vairums analītisko rakstu nesniedzas tālāk par "oranžo" un Kalvīša lamāšanu (pelnīti, bet virspusēji). Katram no mums ir savs redzes punkts, tādēļ - kas vienam galvenais, citam var likties mazāk svarīgs, bet ja daudzi kompetenti cilvēki saliktu savus 3 cēloņu punktiņus, rezultāts varētu būt vērā ņemams. Protams, ja gribam redzēt realitāti, nevis iedomu pasauli.
meerglis
m
jaapiekriit raksta autoram , tikai vai taas bija kļuudas vai apzinaata riiciiba , manupraat čekistiem tajaa briidii bija skaidrs kaada kaarts jaaizspeelee , proti nacionaalaa , tajaa briidii zinaams , ka publika daudz nedomaajot kritiis uz šo eesmu , piedevaam veel atrada pirts direktoru kuru tuuliit nokristiija par Ulmani , taapeec arii teju 20 gadu laikaa nekaa cita neieguvaam , kaa kaartiigi sasheemotu valsts paarvaldes sisteemu , ar visu augšpalaatu ,proti melnie kardinaali , partiju iipašnieki , kura darbojas ļoti sekmiigi visus šos gadus gudri noprivatizeejot valsts iipasumus ievelkot valsti korupcijas zaņķii , kas noveda valsti šaha valodaa runaajot pataa, proti to mozogot, tagad gan pie visa vaino globaalo kriizi , bet vai tas taa ir ???

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas