Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Otrdien Latviju šķērsos vairāki NATO lidaparāti

22.septembrī NATO gaisa telpā Baltijā turpināsies NATO gaisa spēku mācību "Baltic Region Training Event IV" otrais posms. Tā ietvaros pārlidojumos Baltijas gaisa telpu šķērsos divi gaisa uzpildes lidaparāti KC-135R, astoņi iznīcinātājlidaparāti F-16, kā arī Vācijas pretgaisa aizsardzības lidaparāti "Eurofighter", kas šī gada 31.augustā uzsāka NATO gaisa telpas patrulēšanas misiju Baltijas valstīs.

Mācībās, kuru pirmais posms noritēja Igaunijas gaisa telpā šī gada 14. un 15.septembrī, piedalās karavīri no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Turcijas un Vācijas.

"Baltic Region Training Event IV" uzdevums ir trenēt Baltijas valstu gaisa spēkus augstas sarežģītības gaisa operāciju izpildē, veicināt sabiedroto valstu bruņoto spēku sadarbību un savietojamību. Mācības rīko, lai uzlabotu NATO gaisa telpas novērošanas, kontroles un patrulēšanas spējas atbilstoši reģiona specifikai.

Mācību sagatavošanu un izpildi vada NATO Gaisa spēku pavēlniecība Ramšteinā, Vācijā; to norisi koordinē Baltijas valstu gaisa telpas reģionālais novērošanas un kontroles centrs Karmelavā, Lietuvā, kurā dien 11 karavīri no Latvijas Gaisa spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas