Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pabriks: 8.maijs ir cieņas izrādīšana visiem kritušajiem karavīriem

Civilizētai nācijai ir jāizrāda cieņa visiem, arī pretinieku, kritušajiem karavīriem, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks (Vienotība).

Godinot Otrā pasaules kara upuru piemiņu, svētdien A.Pabriks un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube noliks ziedus Rīgas Brāļu kapos.

Savukārt pēcpusdienā Pabriks un Graube dosies uz Lestenes Brāļu kapiem, lai godinātu karavīrus, kuri Otrajā pasaules karā krituši Latviešu leģiona rindās.

Atceres pasākumā tiks atklātas piemiņas plāksnes ar 350 kritušo Latvijas armijas virsnieku, instruktoru un leģiona karavīru, tostarp arī desmit kritušo Lietuvas un Igaunijas karavīru, vārdiem. Piemiņas brīdī Lestenē piedalīsies arī Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene un tiks nolikts Igaunijas aizsardzības ministra Marta Lāra ziedu vainags.

Šajā dienā Džūkstes pagastā Pabriks noliks ziedus arī Otrā pasaules kara vācu armijas karavīru kapos, kuros guldīti vācu un latviešu karavīri, un padomju armijas kapos, kuros apglabāti latviešu un krievu karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas