Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pabriks īsā sarunā prezidentu iepazīstina ar iespējamās valdības aprisēm

Vienotības izvirzītais premjera amata kandidāts Artis Pabriks iepazīstinājis Valsts prezidentu Andri Bērziņu ar redzējumu par atbildību iespējamo sadalījumu, ja valdības veidošana tiks uzticēta viņam, taču konkrētu prezidenta viedokli par to uzzināšot trešdien.

To pēc Vienotības vadības un prezidenta tikšanās, kas paredzēto 45 minūšu laikā ilga vien 15 minūtes, žurnālistiem sacīja Pabriks. Viņš uzsvēra, ka prezidentam kā potenciālos ministrus nosaucis "daudzus un kvalitatīvus uzvārdus".

Vienotības vadītāja Solvita Āboltiņa pastāstīja - prezidentam izklāstīts, ka Pabriks bauda viennozīmīgu Vienotības frakcijas un valdes atbalstu un viņam pašlaik garantētas 40 deputātu balsis apstiprināšanai premjera amatā, bet vēl pret strādāšanu Pabrika vadītā valdībā neiebilstu arī Nacionālā apvienība un Zaļo un zemnieku savienība, ja prezidents viņam uzticēs to veidot, pastāstīja Āboltiņa.

"Ja Pabrika kungam būs dots prezidenta mandāts, tad jau varēs runāt par konkrētiem valdības darbiem un atbildības sfērām," teica Āboltiņa.

Pabriks pastāstīja, ka Bērziņam vaicājis, vai viņš vēl vēlas ko pajautāt vai noskaidrot par Pabrika redzējumu, taču jautājumus nav saņēmis.

Valsts prezidents savu viedokli par jaunās valdības veidošanu solījis paust trešdien pēc tam, kad būs ticies ar visām Saeimā ievēlētajām partijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas