Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pabriks: Lai ES nesabruktu, tai jākļūst par federāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Eva Braun
E
Lai pietur muti šitais glumais eiropistiķis...
TanteSidra
T
lasu un brinos. liekas ka nevis atbildigie latvieši bet dzivespriecigie grieķi shos komentus sarakstijuši. Vacijai aizvien grutak kļust visus liekežus vezuma vilkt. vai gribiet atpakaļ zem Maskavas Austrumeiropas Savieniba suņaberni? jus te uzvelk profesionali klaķieri, tadi ir visur, bet, - brinos ka tik daudz idiotu tiem piebalso un par tiem priecajas.
Adolfs
A
Welcome to CCCP-ES
100 eiro
1
Pabrik, kļūsti par zemnieku un tad slavē birokrātiski netaisnīgo veidojumu
Kreisais
K
Skatos-te pastalnieki, vadmalas svārkos iespīletās pusplikās spalvainās krūtis izriesuši,briesmīgi gāna Pabriku,kurš runā gluži prātīgas lietas.Nu-kādas muļķības. Nu,nav pastalniekiem variantu par kaut kādu abstraktu totālo neatkarību.Varianti ir 2: vai nu maksimāli integrēties ES,kas,kā federatīva valsts priekš LV būtu ideāli. Nu,bet ir jau arī otrs variants:CCCP part.2
pakausis
p
un tad ko.. tavuprāt pēc tavas pabiedēšanas ar krieviem letiņiem tagad ar jūsmu jāskrien vēlreiz zaudēt sava valsts? Ar ziediem un jūsmas puņķiem uz vaigiem jāsagaida iesoļojošās tehnokrātu armādes un rokās jānes transparenti - nu būs maize, nu būs darbs? :)) ja tu to uzskati par nepieciešamu - tad tik uz priekšu.. skrien laicīgi laizīt savu saimnieku zābakus suns! Tik par laimi tādu kā tu ir mazākums.. un paliek aizvien mazāk..
  • 0
  • 0
18. novembris
1
40. g. bija okupacija... Pec 20 gadiem: vai vai vai 2012 g. bija okupacija!!!! Ne???
  • 0
  • 0
Derglis
D
+1 pilnībā piekrītu
HA HA HA
H
Vai šim kungam vispār eksistē valsts un tauta,viņam galvenai pēc iespējas jaukāk un skaistāk apkalpot tēvoci Semu.
Seskis
S
Pabriks aicina kļūt par Dižvācijas sastāvdaļu, kur viņam piešķirs Svētās Romas impērijas firsta titulu, Lembergam piešķirs Goldingen brīvpilsētas markgrāfa titulu, prezidents Bērziņš nav tik runātīgs un pamanāms - viņam tiks komtura vieta jaunizveidotajā SEBSVEDNORDordeņa kapitulā, kur viņam pasniegs bruņucepuri ar piemetinātu figu virspusē un dāvās baltu ķēvi promenādēm. Šlesers ātri pielīmēs ūsas un kļūs par "Dzelzs kancleru". Banku algotie darbinieki - pelēči un puspelēči turpinās vajāt Latvijas daudzcietušo tautu - Cibiņus, Kukažiņas, bālos zēnus, Vanadziņus, Valdiņus, zemniekus, bezzemniekus, brīvzemniekus, algādžus, zeļļus, dreļļus, maišelniekus, pusmaišelniekus, iegātņus, pušelniekus u.t.t. un tā bez gala. Bet tauta joprojām raudās un turpinās grauzt važas, liekot bēdu zem akmeņa.
Barons
B
Vācija nav spējīga glābt visus Eiropas dīkdieņus. Pat tad, ja Vācijai tiktu dotas absolūtas tiesības Eiropā visu noteikt. Ja jau pēc atkalapvienošanās bija grūti pavilkt uz augšu VDR daļu, tad tagad ir jāvelk Grieķija, Itālija, Spānija, Portugāle.... Tas ir par traku. Vienkāršāk būtu izmest šīs valstis no ES. Lai dzīvo tikai no tā ko nopelna. Un viss... Latvija spēja savilkt jostas un izdzīvot. Lai tagad nedaudz saspringst dīkdieņi pie Vidusjūras. Ja nebūs ar mieru, tad eiro sistēma sabruks.
Illuminati
I
Fak u Pabrik Es vēlos brīvu NEATKARĪGU LATVIJU? Un par ko tu pastāv? Jauno Pasaules Kartibu untu būsi gubernators ar tavu kolēģi Roni???
pakausis
p
nemaz i neceri.. tādi pakaļ kaucēji kā pabricēns labākajā gadījumā dabūs kādu ierēdņa vietiņu kādā koridoriem pilnā Eiropas celtnē, ja būs no pareizās ložas.. bet visticamāk, ka šamo jaunajā pasaules kārtībā sagaidīs tāds pats liktens, kāds sagaidīja Staļina pakaļskrējējus un viņa draugus - kad šādas sistēmas tiek pie varas, pirmām kārtām tiek fiziski iznīcināti visi, kas to sistēmu palīdzēja ieviest un salikti jauni cilvēki.. Tas dod bauriem patīkamo asiņu smaku redzot kā cieš tie, kas viņus ciešanām nolēmuši.. un pie reizes - sistēma var atbrīvoties no cilvēkiem, kas zin pārāk daudz... Tas viss jau ir bijis, tas viss jau ir darīts.. palasi kas noticis vēsturē un tu sapratīsi, kas paveras priekšā :))
  • 0
  • 0
Valdis
V
Neko stulbaku savu mūžu neesmu lasījis!!!
Janis
J
ak, atkal bus jasak macities vacu valoda..... logiski, ka vacu valodu vajag par otro valsts valodu, pilsetas ari pardevet atpakal, lai vaciski runajosiem birokratiem vieglak organizet nodoklu iekasesanu.
Jūlis
J
Iespējams, ka ir jau par vēlu, Eirosavienība izjuks. Tūliņ pēc Eirosavienības nodibināšanās vajadzēja ieguldīt būtiski lielus līdzekļus savienības perifērijā, nevis Ķīnā. Tas netika darīts, paļaujoties uz tirgus gudrību. Rezultātā nebūs ne līdzekļu, ne tirgus.
šokēts
š
P. neizmantoja iespēju paklusēt
Edzis
E
Viena neprecizitāte - runa drīzāk iet par Eirozonu, jo pašai ES nav nekāda pamata sabrukt arī tādā gadījumā, ja valstis atteiktos no Eiro. Problēmas cēlonis - Eiro ir politisks, bet ne ekonomisks projekts. Eiro (un fiksēts lata kurss) ignorē makroekenomikas pamatus - starptautiskā tirdzniecība automātiski līdzsvarojas, ja ir brīvi peldošs valūtas kurss. Bet Eiro gadījumā - Grieķija ar savu vājāko ekonomiku nespēj konkurēt ar Vācijas produkciju un patērētāji pērk Vācijas preci - Vācija eksport''e un kļūst bagāta, kamēr Grieķi importē un grimst parādos. Valsts izdevumi ir tikai viena neliela daļa no visas Grieķijas patēriņa - līdz ar to Grieķijas budžeta konsolidācija nevar atrisināt šo situāciju. Situaciju var atrisināt tikai pārmērīgā importa samazināšana - bet - robežu nav, muita nav šāda veida šķēršļus uzlikt nevar. Brivajā tirgū šādā situācijā grieķu grivnai kristu kurss un Grieķija vairs nepirktu tik daud importa un savukārt Grieķu eksportētāji kļūtu konkurētspējīgāki. Eiro problēmai tiešām ir tikai 2 risinājumi: 1) Eiropas federācija - pirmie soļi - kopējs ārējais parāds, kopējas aizņēmuma obligācijas, kopēja finanšu ministrija. Attiecīgi nacionālās valstis tad pārvēršas par ...pašvaldībām - nu kā ASV štati 2) Vai arī jāatsakās no Eiro un fiksētiem valūtu kursiem - tad regulācija notiks daudzmaz automātiski (protams, ka mazajām valstīm būs risks, ka liels spekulants var valstiņas valūtu sašūpot un valsti novest bankrotā, kā Soross to izdarīja ar Britu mārciņu astoņdesmitajos. Droši vien, ka sākumā to federāciju var veidot tās valstis, kas to vēlas un kuras ir gatavas - savukārt pārējās nepiedalītos kopējā valūtā, bet gan tikai kopējā tirgū. Jo grūti iedomāties, ka visās 27 valstīs iespējams iegūt pozitīvus referendumu ižnākumus par avas valsts ... likvidāciju. Bet agrāk vai vēlāk - tieši tāda nākotne mūs arī sagaida. Eiropas līderi jau sen uz to virzās un pārāk jau nemaz neslēpj.
Edzis
E
Iekš ASV gan arī nepārāk tālā nākotnē spāniski runājošo skaits pārsniegs angliski runājošo skaitu - un kad spāniski runājošie sāks prasīt spāņu valodai lielākas tiesības, tad tur arī varētu rasties zināmi asumi valodas jautājumos. Bet ASV piemērs Eiropai gluži nederēs - Eiropa vēl ilgi nepiekritīs ieviest vienu "valsts" valodu - tāka mums kautkāds tāds "tautu pārkausēšanas katls" kā ASV vēl kādu gadsimtu nebūs. Nu bet pamazām ... Neizbēgami mazo valodu loma aizvien vairāk kļūs par "etnogrāfisku vēstures mantojumu". Nu cik ilgi Eiropa maksās par tulkojumiem latviešu valodā? Līdz būsim miljons runātāju? Pusmiljons? Simttūkstoši? .... Kautkad sanāks kopā, izvērtēs un pateiks, ka neatmaksājas un viss - pieņems grozījumus un nopublicēs "Vēstnesī"!
  • 0
  • 0
Atbalstu
A
Jā ASV arī varētu būt par piemēru,kur cik dažādi krāsoti un dažādu tempermentu cilvēki no ikviena štata VAR kopā tik ideologiski,kulturāli,ekonomiski politiski vienoti,efektīvi strādāt un sasniegt attīstītu demokrātiju,kārtību un ekonomisko stabilitāti.
  • 0
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas