Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Pabriks: politika jāveido sabiedrībai, ne atsevišķiem cilvēkiem

Ir jāpanāk situācija, ka politiku valstī veido sabiedrība, nevis viens vai daži cilvēki. Tā sestdien partijas Sabiedrība citai politikai (SCP) kopsapulcē sacīja viens no tās līderiem Artis Pabriks, kas atrodas ārpus valsts un uzrunāja domubiedrus video. Viņš atzina, ka SCP ir sociāli liberāla partija, ar ko arī atšķiras no sabiedrotajiem Jaunā laika (JL) un Pilsoniskās savienības (PS). «Taču mums ir jāspēj vienoties un jāuzvar vēlēšanās, lai padarītu valsti par tādu zemi, no kuras cilvēki negribētu braukt projām,» sacīja A.Pabriks.

Viņš izteica nožēlu, ka ir daudzi cilvēki, kas vairs nesaista sevi ar Latviju, un ka šī valsts vairs nav tāda, kādu to daudzi iedomājās 1990.gadā, atjaunojot tās neatkarību. «Ja mēs dzīvotu 30.gados, šī valsts tiktu okupēta un reti kurš būtu gatavs atdot savu dzīvību par šādu valsti,» teica A.Pabriks.

Viņš tāpat kā vairāki debatētāji, runājot par SCP programmatiskajām atšķirībām, pieminēja progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli, par kura nepieciešamību vēl nav izdevies pārliecināt JL un PS. Dažādas ir partneru pozīcijas arī jautājumā par lata devalvāciju, kura lietderību, uzrunājot kongresu video tiešsaistē no Barselonas, aizstāvēja ekonomists un uzņēmējs Jānis Ošlejs. Kongresa beigās A.Štokenbergs uzsvēra, ka apvienībā lēmumu pieņemšana notiks demokrātiski un diskusijās katram ar saviem argumentiem būs iespēja pārliecināt par savu viedokli. Taču to, kāds būs šis lēmums, noteiks vairākums, kura balsojums pārējiem būs saistošs.

Tas, ka līdz Vienotības dibināšanai, kas notiks 6.martā, nav izdevies vienoties ar partneriem par attieksmi pret SCP svarīgiem jautājumiem - un vispirms tieši jautājumā par monetāro politiku - bija arī viens no iemesliem, kāpēc Arnis Sinkevičs no Ozolniekiem neatbalstīja iesaistīšanos Vienotībā, kā viņš pēc tam atzina Dienai. Pret dalību apvienībā bija 12 delegāti, bet 213 balsoja par to.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas