Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pabriks: "WikiLeaks" dokumentu noplūde apdraud arī Latvijas nacionālās intereses

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, komentējot "WikiLeaks" uzsākto diplomātisko dokumentu publiskošanu, uzsver, ka šāda informācijas noplūde apdraud amatpersonu, diplomātu un dažādu valstu vēstniecību darbinieku drošību, kā arī var radīt neprognozējamas sekas valstu attiecībās."Ne visas diplomātiskās vienošanās var tikt publiskotas un ne visas sarunas par valstu aizsardzību un drošību notiek atklātībā. Šādas informācijas ieguve ir notikusi izmantojot nelikumīgus līdzekļus un tā apdraud diplomātisko attiecību darbu kopumā," norāda Pabriks.

Tāpat ministrs uzskata, ka informācijas pārkāpj daudzu personu privātumu, kas nav pamatojams ar kopēju labumu. Šādas zināšanas nedod nekādu pievienoto vērtību, bet drīzāk var kaitēt indivīdu un organizāciju darbībai starptautiskās drošības stiprināšanā. "Vēstniecību darba dokumentu neatļauta publiskošana nopietni aizskar arī Latvijas nacionālās intereses, jo mūsu nelabvēļi, analizējot iegūto informāciju, noteikti meklēs iespējas vērsties pret mūsu un mūsu sabiedroto drošību," uzskata ministrs.

Pabriks uzsver, ka Latvija pēc iestāšanās NATO ir nopietni strādājusi pie savas informācijas drošības aizsardzības, un šiem pasākumiem arī turpmāk būs liela nozīme mūsu valsts drošībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas