Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Pabriks: "WikiLeaks" spekulē ar demokrātijas principiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
No ASV valsts izveidošanās un līdz pat šai dienai šī valsts vēlējusies būt par dominējošo pasaules valsts, kurai pretim vienmēr bija tāda valsts, kā Krievija, kurai kādu laiku bija vairāki šādi nosaukumi kā Krievijas impērija, PSRS un tagad Krievijas Federācija, taču būtību tas nemainā. Krievija nekad negribēja būt uz ceļiem ASV priekšā un tā savu ārpolitiku nemainā tā ka to dara Eiropas valsts un citās pasaules sabiedrības valsts. Tāds pats stāsts ar NATO, kas tika izveidota pret PSRS. Šīs agresīvais militārais bloks, ko vada ASV un, ko tagad nerunātu un neattaisnotu NATO, tās darbības un politikas būtība - viņa agresija kopš tā sākuma, un līdz šai dienai nav mainījusies. To zina, Krievija, un tāpēc tai nav vienaldzīga NATO paplašināšanos līdz Krievijas valsts robežām, ko arī dara ASV kopā ar NATO, ar Eiropas princešu atļauju. Tostarp militāro bāžu izvietošana uz tikko pilntiesīgu NATO dalībvalstu teritorijas kas nonāca to sastāva pēc PSRS sabrukuma "bailes" no Krievijas "okupācijas" dēļ. Kas tagad notiek no ASV, NATO un Eiropas Savienības puses – tā ir politika reāli ne ar ko nepamatota un slepus vērsta pret Krieviju, kura kārtējo reizi tika publiskota. Ja ASV un NATO uzvedība ar tādu pašu "panākumu" turpināsies, tad vēl trešo pasaules karu var sagaidīt. Krievijai šādos apstākļos ir pienākums bruņoties un modernizēt savu armiju, izstrādāt jaunus, mūsdienīgus ieroču veidu un stiprināt ne tikai savas robežas, bet arī visu teritoriju. Šodiena liecina, ka visas šīs "pārlades” ir "nūdeles" daļēji izglītotiem cilvēkiem, kuru joprojām ir diezgan daudz, kuri tic šiem Amerikas stāstiem. Sava laikā ASV palaida pāris atombumbas uz Japānu, un kas? Japānā, kā laizīja tā arī laiza ASV pakaļu. Nu nekas nav mainījies.
Anna
A
Varat turpināt izstrādāt, bet jāpatur prātā, ka Pleskavas DD atlidojuma laiks -15 minūtes! Paspēsiet? Rietumiem nevar uzticēties nu uz gramu. Viņi vairākkārt ir nodevuši Krieviju, ir pietiekami atcerēties neuzbrukšanas līgumu ar Vāciju no 1939. gada 23.Augusta pazīstamo kā Molotova-Ribentropa paktu, vai arī Gorbačova apmanīšānu par NATO nepaplašināšanās uz austrumiem. Viņu ārpolitika pamatā ir lielo korporāciju iegūvumi un pļaut viņi gribēja visu "pārlodi" un citam muļķībam. Krievija pēc tradīcijas cenšās ienest ārpolitikā morālos elementus, kas nav pieļaujams attiecībā uz šādiem plēsoņiem, kā ASV un Anglija. Šeit ir jāiziet no stingrības un pašu ieguvumiem. Šādu valodu viņi saprot. Un vai, gaidot iespējamo uzbrukumu, nevarētu iepriekš evakuēt iedzīvotājus, jo miera laikā tautu ir skārusi iekšējā agresija no vietējiem dzīves kungiem, ka jau nav spēka tā dzīvot. Paldies jau iepriekš, Eiropas turpmākāis ekonomiskais bēglis.
KasparsM
K
Tu esi vienkārši fantazētājs bez jebkādas loģikas. Es nekašķējos ap ASV, es vienkārši dievinu šo valsti praktiski visos aspektos, izņemot protams, ASV ārpolitiku, kuru es kritizēju. Bet ir tādi cilvēki, kuriem pasaule ir tikai balta vai melna un kuriem viņu paranojā rādās ienaidnieka tēls. Notikumi ar Wikileaks to ļoti labi parāda, jo wikileaks dara to pašu, ko Guardian vai New York Times, tikai mazliet aktīvāk.
antidemagogs
a
Tas pirmkaart. Otrkaart, ja tu kaskjeejies tikai ap ASV, nemaz nedomaajot par vispaareejo briiviibas liimeni pasaulee, tad neesi nekaads miera un briiviibas aizstaavis, bet lkarojoso antiamerikaanju pavadaa ejoss naivulis.
antidemagogs
a
Kasparinj, beerninj, tu vari nosaukt likumu, kas aizliedz tureet slepeniibaa informaaciju? Nevari. Taatad kaarteejo reizi tev nav taisniiba. Tava "diskusija" bija bezjeedziiga jau no taa briiza, kad noleemi diskusiju aizstaat ar mulkjiibaam. Valstij ir vajadziiga gan briiviiba, gan militaarais speeks. No cik metriem vaarda briiviiba paarsit pieri vaacu supesmagajam pasgaajeejam "jagdtiger"? :D Un no kura laika briiviiba noziimee sabiedriibu bez likumiem?
KasparsM
K
Ja šeit parādās loģika, ka pasaulē nav valsts, kurā nebūtu kaut viens noziedznieks, tad tas attaisno jebkuru mūsu veikto noziegumu, tad turpmākā diskusija ir bezjēdzīga. ASV varenība slēpjas fanātiskā vārda brīvības aizstāvībā nevis slepenās armijas bāzēs visā pasaulē.
antidemagogs
a
Un tiiri ekonomisku iemeslu deelj arii neatmaksaajaas tureet paaraak daudz kodollaadinju. Kaada jeega no iespeejas garanteeti izniicinaat ienaidnieku 17 reizes, ja pietiek ar 1?
antidemagogs
a
Nevis dazi apmeloja, bet ANO pienjeema 1441. rezoluuciju, kuraa uzskaitiitas Huseina paarkaaptaas rezoluucijas. Bet taas taadas viiru sarunas, tev par gruutaam.
antidemagogs
a
Es tev jau vienreiz jautaaju: paraadi man vienu valsti, kur militaaraa informaacija netiek kontroleeta. Ar tuksvaardiigu bljaustiisanos panaaksi tikai to, ka es pret tevi saaksu iztureeties kaa pret mazu beernu, kaads tu peec praata attiistiibas arii esi. Ja nezinaaji: arii demokraatijaas pastaav ne tikai valsts un militaarie, bet pat komercnosleepumi. Coca-Cola recepti zini? Nezini. Un neviens nezina. Esot divi kjiimikji, kuri zina, un veel taa recepte seifaa staav, gadiijumaa ja ar tiem kjiimikjiem abiem reizee kaut kas notiek. Taadas taas lietinjas, "briiviibas ciiniitaaj" no smilsu kastes.
antidemagogs
a
Nekaads Osama ne pret kaadiem krieviem nav karojis. Dazos krievu militaarajos resursos cirkuleejoso staastinju par to, ka 30 nemirstiigie Makleodi no PSRS brunjotajiem speekiem esot izniicinaajusi cik tur simtus jaunaa Osamas kaujinieku, ir pamats uzskatiit par meliem. Politika vienmeer ir bijusi taada, kaada ir, tikai iepriekseejos gadsimtus "miera un taisniibas ciiniitaaji" nezina, jo aiz naida pret tradicionaalo izgliitiibu neiet skolaa. Kaa tur Napoleons nofragoja Engijenas hercogu? Bet kaa izdabuuja so hercogu aaraa no Baadenes? "sie puisi tika uztureeti" - Huseinam bija padomju ieroci, eiropiesu, arii britu tanki Challenger (trofejas no Kuveitas) tikai amerikaanju ierocu vinjam nez kaapeec nebija. Tas taa, zinaasanai. Pirms citiem lasiit spredikjus par patiesiibu, nemelo pats.
antidemagogs
a
Taatad kasparinsh neziniitis nevareeja atbildeet uz jautaajumu un saaka izlociities? Ir tacu stulbi noliegt kodolierocu esamiibu, ja valsts ir tos pielietojusi vai izmeegjinaajusi. Bet ja nav pielietojusi, tad ej nu ziilee kafijas biezumos. Vai Izraeelai ir kodolieroci vai nav un ja ir, tad cik? Par Iraakas kodolierociem, Sadams Huseins 1980. gadu saakumaa meegjinaaja veidot kodolprogrammu, kuri dazu vinjam nedraudziigu valstu speeki drusku patrauceeja.
Человек
Ч
Tev kā vienmēr ir taisnība!
šņaga
š
Tas, ka politika iepriekšējā gadsimtā ir bijusi ļoti netīra padarīšana, nenozīmē, ka tā tam būtu jābūt vienmēr un pēc noklusējuma. Diemžēl lielākā daļa mūsdienu atstumto valstu par tādām ir kļuvusi tieši 20.gs. lielvaru spēlīšu rezultātā. Spilgtākie piemēri ir Irāka un Afganistāna. Kamēr Irāka karoja pret Irānu un Osama Afganistānā pret krieviem, tikmēr šie puiši tika uzturēti ar plašu ASV valdības palīdzību. Kad tie vairs nedarīja ko vajag, viņus pameta ar bagātīgu zināšanu, sakaru un ieroču arsenāliem. Jo bija citas intereses. Kā labi zinām, tad nekas pasaulē nepaliek bez sekām. Dažos gadījumos tās iestājas ātrāk, citos vēlāk. Jo netīrāka politika tiek spēlēta aizkadrā, jo lielāka varbūtība ka pēc gadiem tās dēļ būs jācieš pilnīgi nevainīgiem cilvēkiem. Ir laiks pārtraukt melot pašiem sev un visai pasaulei un laiks atvērt priekškaru.
KasparsM
K
1) Pasaulē ļoti daudzus militāros plānus diskutē pilnīgi atklāti. Piemēram, kodolieroču un citu masu ieroču esamība utt. tiek ļoti stingri uzraudzīta. Ir tikai pāris valstis, kas atsakās ievērot šos atklātības principus, un pret šīm valstīm tiek vērstas sankcijas. Starp citu, Irākā pat iebruka tikai tāpēc, ka daži līderi to apmeloja, ka tai ir šie ieroči. 2) Ja raugāmies tikai uz to, ko dara citur pasaulē (piemēram, Ķīnā), tad cilvēktiesības un demokrātija noteikti ir pārmērīga prasība. Ja tev patīk informācijas kontrole, tad vari pārcelties dzīvot uz turieni un izbaudīt visas drošības priekšrocības.
antidemagogs
a
Sajaa gadiijumaa mulkjis esi tu, jo aatri vien izsmeeli savu tukso fraazhu kraajumu un paargaaji uz saukaasanos - mulkja peedeejo argumentu. KasparinshM mazo gadu deelj veel nepelna apziimeejumu "mulkjis", nu beerninjam nepaveicaas, ka iesaistiijaas viiru runaas par politiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas