Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Padomju likvidēšana valsts uzņēmumiem ļauj ietaupīt 110 000 latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zane Grīnberga
Z
Vai tiešām visas padomes ir likvidētais.....?? Ai, ai, ai....kā mānamies...??
Tā, lūk!
T
Cipars nav liels, bet pasākums ir simbolisks! Dombrovska valdīšanas pirmajās dienās jau likvidēja lielāko daļu padomju, palikušajām samazināja algas, tāpēc tagad tik mazs cipars.
Ieva
I
Vai tad ir jau decembris, ka tik maz to ietaupījumu?
pērngad
p
"Rīgas domes vadības (nemaz nerunājot par ministru) atalgojums nobāl salīdzinājumā ar lielāko valsts un pašvaldības uzņēmumu priekšnieku algām. Šā topa pirmajās vietās ir a/s «Latvenergo», lidosta «Rīga», «Rīgas satiksme» (RS), «Rīgas ūdens» (RŪ) un citi uzņēmumi, kuru priekšniekiem iespējams saņemt 6000 latu mēnesī Ministru kabineta noteikumi par valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrību padomes un valdes locekļu skaitu, padomes un valdes locekļa atlīdzību, valsts vai pašvaldību kapitāla daļu turētāja pārstāvja un atbildīgā darbinieka atlīdzību noteic, ka arī valdes locekļiem mēneša atlīdzība ir līdz 90 procentiem no valdes priekšsēdētāja mēnešalgas, tātad minēto uzņēmumu valžu locekļi var saņemt līdz 5400 latiem. Savukārt šādu lielo uzņēmumu padomju priekšsēdētāji var saņemt līdz 1200 latiem mēnesī. Šāda summa tiek «Latvenergo» padomes priekšsēdētājam Andrim Bērziņam un lidostas «Rīga» padomes priekšsēdētājam Andrim Ozolam, Latvijas Pasta padomes vadītājs Dainis Liepiņš saņem 1140 latu, bet «Latvijas Gaisa satiksmes» padomes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks — 900 latu."
Bomzis Vamzis II
B
Pēc masveida politiķu, to radinieku un draugu masveida ieplūšanas valsts uzņēmumos strauji izmainās darbinieku attieksme pret darbu un tā kvalitāti, profesionalitāte strauji krītas. Baumas, meli un intrigas pārņem šādus uzņēmumus. Uzņēmuma iepirkumi kļūst par privātām štellēm un renēm, kuras aizsargā krugovaja poruka, ko pēctam neviens IUB, ne KNAB, ne Prokuratūra, ne Valsts kontrole prakstiski pierādīt nevar. Acīmredzamas paaugstinātas iepirkumus cenas, normatīvo aktu prasību klaja ignorēšana, bezjēdzīgi darbu pasūtījumi, mistiski pētījumi un nevajadzīgas reklāmas - lūk, kas raksturo šādus valsts un pašvaldību uzņēmumus. Uzņēmumos rada arvien vairāk jaunas bejēdzīgas darba vietas, ko nekavējoši ieņem visa veida ielikteņi. Rezultātā no šāda uzņēmuma valstij nav pilnīgi nekādas jēgas, jo tas lobē politiķiem maksājošus vai ziedojošus konkrētus komersantus. Šādos uzņēmumos valsts interešu aizstāvēšana tiek pasludināta par noziegumu. Darbinieki, kuri pretojas šādai jaunajai kārtībai tiek nekavējoši izmesti no darba, kam tagad ir īpaši labvēlīga augsne, jo taču jāsamazina uzņēmuma "valstiskās" izmaksas.
iespejams
i
domats ietaupijums uz so gadu, un nemot vera ka jaizmaksa kompensacijas visiem taukmuuljiem
suns
s
Kāpēc Diena neuzraksta, ka padomes locekļi mēnesī saņem vidēji 450Ls pirms nodokļu nomaksas? Rīgas brīvosta ir vienīgais izņēmums ar tūkstošiem lielu algu, pārējās padoemes saņem nedaudz virs 300 uz rokas. Tāpec arī sanāk tikai 110 000 tūkstoši latu ietaupījums
?
?
Ja viena Kalvīša alga ir Ls.13.000 (?) mēnesī, tad tikai viena sūcēja alga gadā ir Ls 156.000. Kāpēc FM nezina pat elementāro aritmētiku?
nv
n
nesapratu. 110 000 .... ņemot vērā kādas tur algas tiek maksātas, TIKAI 110 000?... hm..
2
2
Tas ir mēnesī???
Atkal meli?
A
Un VAS Latvijas meži? Un TV un Radio padome? Un gaisa satiksme? Un Latvijas dzelzceļš? Un Latvenergo? Vai tik nekļūdījāties, ka tie 100 000 ietaupās mēnesī, nevis gadā???
Politiskaa atbildiba
P
Ari 100 000 ietaupijums ir laba lieta, sajos krizes apstaklos. Un kapec osta padome vajadzigi 8 liekezi????!!!!! Pietiek ar Loginovu un 2 paligiem! Likvidet Ostas padomi. Jaa, un Straume uzsedinat uz maizes un udens, lai tauki nokritas!
cipars
c
Vai tad kalvīša gada alga nebija 115 000 latu?
edmunds
e
jebkura lieki, nepamatoti un nepelniiti izteereeta nauda rezultaataa ir no straadaajosho kabataam, un piedevaam veel tiek atnjemta dariitaajiem un iedota teereetaajiem. arii taa CSDD iekaseetaa par liekajaam tehniskajaam apskateem, arii neatbilstoshie sodi visiem un par visu, utt..... kad vienreiz to sapratiisim!? :(
beidzot
b
man ar neiet kopā šie skaitļi...viss kaut kā tiek pārbīdīts,ka pa šaha galdiņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas