Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Paegle: formāli Ābiķis joprojām būtu jāuzskata par TP biedru

Ja vadās pēc Tautas partijas frakcijas nolikuma, tad patiesībā Dzintars Ābiķis joprojām ir partijas biedrs un viņa izslēgšana bijusi neatbilstoša dokumentiem, norāda Vaira Paegle, kura nolēmusi no TP aiziet pati.

Paegle Latvijas Televīzijas raidījumam "100. pants" atsaucās uz frakcijas nolikumu, kuru viņai šonedēļ lūgts steidzamības kārtā parakstīt un uz kura pamata bijušie kolēģi ceturtdien vēlējās panākt, lai viņa noliek savu deputātes mandātu.

"Es viņu tā kārtīgi šovakar izlasīju. Vispār frakcija neievēro to, kas šeit ir rakstīts. (..)Visinteresantākais ir tas - ja par kādu disciplīnas pārkāpumu grib izslēgt frakcijas deputātu, tad par to ir jābalso frakcijas vairākumam un tikai tad jāapstiprina valdei. Un tas nozīmē, ka Ābiķa kungs ir nelikumīgi izslēgts no partijas un faktiski viņš vēl joprojām ir frakcijas deputāts," norādīja Paegle.

Deputāte uzsvēra, ka viņasprāt neviens deputāts neesot izlasījis šo nolikumu un visa frakcija un tās vadība dokumentu pārkāpj.

"Ja es vēl būtu frakcijā, es principā pieprasītu [frakcijas priekšsēdētājas Vinetas] Muižnieces atkāpšanos," pauda Paegle.

Jau vēstīts, ka Tautas partijas (TP) valde 21. septembrī no biedru rindām izslēdza ilggadējo kolēģi un Saeimas deputātu Dzintaru Ābiķi. Tas bija vienbalsīgs TP valdes lēmums, jo Ābiķis balsojis par mājokļa nodokļa likumprojektu, tādējādi rīkojoties pretēji partijas viedoklim ļoti būtiskā jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas