Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Paegle izstāsies no TP; Pabriks pieļauj jaunas frakcijas izveidi Saeimā

No Tautas partijas (TP) nolēmusi izstāties viena no partijas dibinātājām Saeimas deputāte Vaira Paegle. Viņa nevēlas līdz ar Andra Šķēles atgriešanos aktīvajā politikā dzīvot diskomfortā, šodien žurnālistiem atzina V.Paegle. Deputāte vēlas koleģiāli atvadīties no frakcijas deputātiem, kuri esot visjaukākie un labākie kolēģi, un šķirties draudzīgi, tādēļ viņa oficiāli no frakcijas aizies nākamnedēļ. V.Paegle turpinās strādāt Saeimā un atbalstīt gan premjera Valda Dombrovska (JL) valdību, gan nākamā gada budžetu.

Iespējams, ka Saeimā varētu tapt jauna frakcija, ko veidos no Tautas partijas aizgājušie vai izslēgtie cilvēki.

“Ja padziļināsies Tautas partijas un Tautas partijas frakcijas šķelšanās, tad ir iespējams, ka izveidosies Saeimā vēl viena frakcija," apliecina Artis Pabriks. Gan A.Pabriks (tagad SCP), gan Aigars Štokenbergs (SCP) ir bijušie Tautas partijas biedri. Parlamentā frakciju var izveidot pieci deputāti, kas ievēlēti no viena saraksta. “Ja cilvēku skaits būs pietiekams frakcijas izveidei, un, ja viņi uzskatīs, ka viņi ir domubiedri man un Aigaram Štokenbergam, tad mēs noteikti apsvērsim iespēju izveidot savu frakciju Saeimā,” saka A.Pabriks.

Viņš prognozēja, ka Andra Šķēles atgriešanās partijas priekšsēdētāja krēslā lielā mērā iezīmē iekšējo šķelšanos Tautas partijā. A.Pabriks apliecina, ka notikušas sarunas ar Dzintaru Ābiķi, kas nesen no TP tika izslēgts, jo balsoja pretēji partijas nostājai.

“Andrim Šķēlem atgriežoties Tautas partijā demokrātija nepalielināsies, jo Šķēle ir ļoti spēcīgs politiķis, ietekmīgs. Patiesībā viņš ir vienīgais, kas var mēģināt dabūt Tautas partiju pāri piecu procentu robežai, lai iekļūtu Saeimā. Tiem cilvēkiem, kas gribēs startēt no Tautas partijas saraksta, tā ir vienīgā iespēja, jo bez Andra Šķēles viņi parlamentā nekad vairāk netiks,” uzskata kādreizējais tautpartijietis.

Nākotnē jaunā frakcija varētu stiprināt jau veidojošos triju partiju apvienību - Sabiedrību Citai politikai, Jauno laiku un Pilsonisko Savienību, minēja A.Pabriks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas